Влада

Робоча група перевірила, як у Житомирській області працює скандально відомий чоловічий психінтернат

30 October 2018, 17:07

Керівництво Житомирської області створило робочу групу для перевірки роботи Добвиського чоловічого психінтернату Баранівського району, де пацієнтів тримали за гратами, а після втручання прокуратури випустили на волю.

Спільне розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича та голови облради Володимира Ширми від 23 жовтня 2018 року «Про утворення робочої групи для здійснення перевірки роботи КУ «Довбиський психоневрологічний будинок-інтернат» Житомирської обласної ради» з’явилося на сайті облради тільки 30 жовтня.

Так, співголовами робочої групи вказані заступник голови ОДА Ярослав Лагута та перший заступник голови облради Сергій Крамаренко, секретарем – співробітник департаменту праці та соцполітики Юрій Пінчук, членами – посадовець департаменту ОДА, лікар обласної психлікарні, два прокурори та поліцейський (повний список тут).

О 10.45 30 жовтня на сайті облради з’явилося повідомлення про візит Володимира Ширми до Баранівського району, зокрема - Довбиського психінтернату.

«У Довбиському психоневрологічному інтернаті очільник депутатського корпусу оглянув умови перебування підопічних та поспілкувався з персоналом щодо умов роботи у закладі. На попередній сесії обласної ради депутати виділили 130 тис. грн на ремонтні роботи відділення, яке донедавна було закритим. У цьому корпусі поміняють двері та вікна. До того ж, у закладі додатково введуть 4 штатні одиниці, оскільки питання медичного персоналу наразі є найболючішим», - поінформував сайт облради.

За даними сайту, у закладі проживає 348 підопічних з різними формами психічних розладів, для обслуговування яких потрібно близько 250 працівників, натомість їх 147.

«Зокрема, не вистачає лікаря-психіатра. Як зазначив директор закладу Віктор Карпінський, знайти кваліфікованого працівника для роботи у закладі такого типу наразі вкрай важко», - йдеться у публікації.

У прес-службі облради Житомир.info уточнили, що 4 додаткових штатних одиниці – це посади молодшого медичного персоналу. Посада лікаря-психіатра вже є у штатному розписі закладу, однак немає бажаючих її обіймати, - зауважили у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі збиралися створити робочу групу для перевірки Довбиського психоневрологічного інтернату, де поліція розслідувала факт незаконного позбавлення волі, прокуратура вимагала зняти грати, а місцеві жителі боялися підопічних, яких випустили з ізольованого корпусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Довбиський інтернат психінтернат облрада  
Матеріали по темі