Місто

​Влада Житомира спростила процедуру подання довідок до шкіл та дитсадків про реєстрацію дітей

5 November 2018, 16:29

Процедуру подання довідок про місце реєстрації вихованців житомирських дитсадків та школярів спрощено.

Про це у прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info 5 листопада заявив мер Житомира Сергій Сухомлин, відповідаючи на запитання користувачки соцмережі про те, чи припинять у навчальних закладах міста «збір довідок про місце реєстрації дитини, який не відповідає нормам порядку ведення обліку дітей дошкільного та шкільного віку».

«У п’ятницю (2 листопада) була нарада, ми зараз спростимо цю процедуру. Вже зібрано 18 тисяч довідок і ще 11 тисяч залишилося. Ми спростили цю процедуру, і через школи буде доведена ця процедура (до батьків). Нам треба чітко розуміти, скільки в нас дітей житомирських, а скільки з ОТГ. Бо сумарно, за нашими підрахунками, втрати міського бюджету складають порядка 50 мільйонів гривень. Це садочки, школи, спортивні секції та позашкільна освіта», - сказав міський голова.

Повний ефір з мером дивіться тут

Нагадаємо, 31 жовтня 2018 року заступник мера Житомира Вікторія Краснопір пояснила, для чого до шкіл та ДНЗ міста потрібно здати довідки про місце реєстрації дитини. Пізніше термін надання довідок про реєстрацію дітей продовжили до 1 березня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, під час брифінгу 28 серпня 2018 року мер Житомира зазначив, що поки лише одна ОТГ з передмістя готова платити обласному центру за навчання дітей.

Улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року. На сесії 18 грудня 2017 року депутати Житомирської міської ради проголосували за звернення до інших місцевих рад щодо оплати за дітей у школах та дитсадках. У січні 2018 року житомирська влада планувала зустрітися з представниками ОТГ, щоб поговорити про гроші за навчання дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин довідка Тема дня  
Матеріали по темі