Влада

Житомирський суд визнав протиправним наказ про призначення Железняка начальника Держекоінспекції Поліського округу

31 December 2018, 10:40

Житомирський окружний адміністративний суд визнав протиправним наказ Держеконінспекції про призначення Максима Железняка начальником Державної екологічної інспекції Поліського округу і зобов’язав провести конкурс на цю посаду.

Рішення суду від 28 грудня 2018 року оприлюднила у Facebook Ірина Коцюба.

У матеріалах суду зазначається, що позов до Державної екологічної інспекції України про скасування наказу подав Войцешук Вадим Валерійович.

«Обґрунтовуючи своє звернення до суду з даним позовом позивач вказує, що після створення Державної екологічної інспекції Поліського округу у нього виникло легітимне очікування щодо проходження конкурсного відбору на посаду начальника з метою вступу на державну службу на вказаній посаді, оскільки він володіє необхідним освітньо-кваліфікаційним рівнем для даної категорії посад. Призначення на цю посаду особи без проведення конкурсу фактично призвело до порушення його прав», - йдеться у рішенні.

Суд задовольнив позов Вадима Войцешука: наказ про призначення Желязняка треба скасувати і конкурс на посаду начальника провести. Рішення суду може буди оскаржено протягом 30 днів.





Нагадаємо,Вадим Войцешук очолював управлінні екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації з 7 грудня 2015 року. 27 січня 2017 року голова Житомирської ОДА підписав розпорядження про звільнення начальника управління екології та природних ресурсів Вадима Войцешука, якого 25 січня викрили на хабарі 2,5 тис. дол. США. 27 січня за клопотанням слідчого відділу прокуратури Житомирської області, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира посадовцю було обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення грошової застави на суму майже 130 тис грн. Вадим Войцешук судився з Житомирською облдержадміністрацією щодо визнання звільнення незаконним, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Як повідомляв Житомир.info, зараз Державна екологічна інспекція України здійснює свої повноваження на території Житомирської та Рівненської областей через утворений у відповідному порядку міжрегіональний територіальний орган – Державну екологічну інспекцію Поліського округу. Керівником даної державної установи призначений Максим Железняк, який до цього з 31 жовтня 2017 року очолював Державну екологічну інспекцією у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Держекоінспекція Войцешук Железняк  
Матеріали по темі