Суспільство

У Житомирській області ще одна громада, вже одинадцята, вирішила приєднатися до ПЦУ

1 February 2019, 14:27

11 громад у Житомирській області вже прийняли рішення про перехід з МП до Православної Церкви України.

Про це 1 лютого пише сайт Житомирської облдержадміністрації з посиланням на Хорошівську РДА

«1 лютого рішення про перехід до ПЦУ під час зборів прийняла громада с. Рижани Хорошівського району на чолі із благочинним району протоієреєм УПЦ МП. За інформацією РДА, жителі с. Рижани, прихожани церкви Різдва Пресвятої Богородиці приєднались до ПЦУ разом із благочинним Хорошівського району протоієреєм», - йдеться на сайті облдержадміністрації.

Нагадаємо, у Житомирській області ще 2 релігійні громади вирішили перейти із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України – с. Городище Чуднівського та с. Прилуки Овруцького районів. Загалом на Житомирщині вже 10 релігійних громад вирішили приєднатись до єдиної української церкви.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. 16 січня 2019 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження «Про реєстрацію Статуту релігійної організації у новій редакції», яким затвердив статут громади села Ворсівки Малинського району, яка вийшла з УПЦ МП і приєдналася до Православної Церкви України. 19 січня в місті Андрушівка, селах Кишин Олевського району та Павлівка Пулинського району громади на зборах прийняли рішення перейти до ПЦУ. 22 січня у с. Демківці Любарського району та с. Княжин Чуднівського району містяни вирішили перейти із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України. 23 січня 2019 Житомирська єпархія Української православної церкви Московського патріархату заявила, що повідомлення ОДА про перехід релігійних громад сіл Демківці, Княжин та Павлівка Житомирської області до Православної церкви України не відповідає дійсності. 24 січня 2019 року прихожани церкви у с. Давидівка Хорошівського району зібрались на збори, під час яких більшістю голосів прийняли рішення про перехід із УПЦ Московського Патріархату до єдиної ПЦУ. 27 січня 2019 року у с. Малий Браталів Любарського району Житомирської області місцева громада провела збори та прийняла рішення про перехід до Православної церкви України. Це була друга громада у районі, що вирішила перейти до ПЦУ, а в області – восьма.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПЦУ громада Хорошівський район  
Матеріали по темі