Події

Житомирські податківці вилучили підроблених цигарок та обладнання на 16 мільйонів гривень

28 February 2019, 14:28

Тисячі цигарок, сотні тисяч пачок під марками відомих брендів, обладнання для пакування та інше промислове обладнання - усе це слідчі Державної фіскальної служби вилучили під час двох санкціонованих обшуків на території Київської області.

Про це на брифінгу 28 лютого розповіла заступник начальника слідчого управління ГУ ДФС у Житомирській області Людмила Гордійчук.

У ході досудового розслідування оперативники виявили збут незаконно виготовлених підакцизних товарів. Згодом слідчим вдалось вийти на підпільне виробництво цигарок. Перший обшук був проведений 14 лютого цього року, в його ході якого було вилучено продукції та обладнання на 6 мільйонів гривень.



«20 лютого 2019 року нашими працівниками на підставі ухвали слідчого судді проведено ще один обшук в одному із сіл Кагарлицького району Київської області, де знову ж таки зафіксовано і зібрано докази незаконної діяльності підпільного цеху. В цьому цеху вже було вилучено обладнання, яке було пристосовано для подрібнення тютюну, безпосередньо обладнання, яке забезпечувало масове виробництво цигарок, обладнання, яке забезпечувало пакування цих цигарок у пачки, сировину із запахом тютюну та цигарковий папір, сигаретні коробки та цигарки «Прима» і «Пріам», - розповідає заступник начальника слідчого управління ГУ ДФС у Житомирській області Людмила Гордійчук.

Загальна сума вилученого під час двох обшуків становить майже 16 мільйонів гривень.

«Я вам скажу, що за 20 років моєї роботи це, напевно, перші такого розміру підпільні виробництва, в яких стільки вилучено. На рахунок питання щодо збуту, то зараз ведеться перевірка. Але так само, якщо мислити логічно: вилучено продукції разом з обладнанням з двох цехів на 16 мільйонів, то можна собі тільки уявити, який це був об’єм. І, звичайно, можна зробити висновок, що це реалізовувалось на території України і не тільки», - розповідає керівник прес-служби ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Воробей.

Зі слів податківців, під час другого обшуку на місці його проведення з’явився невідомий громадянин, який представився адвокатом, і заявив, що він представляє інтереси «виробника». Втім, оперативники не допустили його до місця проведення слідчих дій.

«Зі слів слідчого, коли він прийшов, він сказав, що він є адвокатом і просто показав своє посвідчення. Для того, щоб він був допущений до такої слідчої дії, він повинен був надати ордер і договір про те, що він надає правничу допомогу тій чи іншій особі або підприємству. Слідчий попросив надати, і тоді готовий був допустити. Він не зміг надати ці документи, певно, в той час він їх не мав, і приїхав на це місце тільки щоб з’ясувати і ознайомитись із ухвалою суду. Хто і куди має намір вилучити це обладнання. Після того, як слідчий мирно попросив залишити місце проведення обшуку, він відмовився, і тоді оперативні працівники просто вивели його за територію», - каже заступник начальника слідчого управління ГУ ДФС у Житомирській області Людмила Гордійчук

Тим часом в мережі вже з’явилась інформація, що Рада адвокатів Київської області збирається влаштувати мітинг під стінами ГУ ДФС. В податковій кажуть, про це знають, щоправда не розуміють, якою є мета цього зібрання.

«У нас є інформація, що мало не мітинг планують збирати під нашими вікнами, щоб щось пояснювати. Що пояснювати? Тут нема що пояснювати, тут цифри говорять все за себе. Величезна кількість сурогату, від якого потім страждають люди. Бо один покурить нормально, а в іншого астма. Він покурить те, що там є, і ми маємо проблеми. Так само, як колись були проблеми із харківською горілкою, коли просто люди вмирали», - розповідає керівник прес-служби ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Воробей.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 податківці знайшли підпільний цех, де виготовляли неякісні цигарки і збували їх у магазинах Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цигарки контрабанда податкова ДФС  
Матеріали по темі