Влада

У Житомирській області ліквідовують філії облавтодору, з боргами обіцяють розрахуватися

28 February 2019, 16:19

Романівську філію Баранівського райавтодору ліквідували.

Про це 28 лютого повідомив сайт Твій Романів з посиланням на керівника філії Віктора Каленського.

«Нас офіційно ліквідували. Організацію передали під управління Новоград-Волинського», - розповів Віктор Каленський.

За даними сайту, всіх працівників скоротили. Останні 5 місяців вони працювали, не отримуючи зарплатні, і коли отримають – не мають уявлення. Боргують гроші дев’ятьом вже колишнім працівникам.

У коментарі Житомир.info 28 лютого директор ДП «Житомирський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» Олександр Мельниченко повідомив, що Романівський райавтодор ліквідований ще у 2012 році. Філія «Баранівський автодор» перебуває в процесі ліквідації. За словами керівника, з 10 нині діючих філій облавтодору залишиться 6 дорожньо-експлуатаційних дільниць (ДЕД), решта підрозділів будуть розформовані у зв’язку з оптимізацією підприємства.

«У нас триває процес оптимізації підприємства у відповідності до обсягу замовлень і виконання робіт. Коли на всі об’єми дорожніх робіт виконавцем був тільки Житомирський облавтодор, утримання філій було виправданим. Зараз же немає стільки замовлень, щоб утримувати стільки філій. Уже за часів мого керівництва (з 2016 року, ред.) було ліквідовано 15 підрозділів ДП «Житомирський облавтодор», - говорить Олександр Мельниченко.

З його слів, у структурі ДП «Житомирський облавтодор» залишаться Житомирська, Зарічанська, Бердичівська, Новоград-Волинська, Овруцька і Коростенська ДЕД.

Розраховуватися з працівниками розформованих підрозділів будуть, коли саме – керівник не може сказати. За його даними, працівникам 15 філій, розформованих з 2016 року, виплатили борги протягом червня-липня 2018 року.

Нагадаємо, нещодавно ІCTV зняв сюжет про дорожників Любарського району Житомирської області, які півроку не отримують зарплат і латають ями без асфальту.

Як повідомляв Житомир.info, 8 лютого 2019 року Олександр Мельниченко розповідав, що працівники філій «стабільно» недоотримують зарплату за 3 місяці, але на якість виконаних ними робіт це не впливає.

У лютому 2019 заборгованість ДП «Житомирський облавтодор» перед працівниками склала більше 400 тис. грн. Через борги увлітку 2018 року дорожники вийшли на блокування траси Київ-Чоп у Пулинському районі та обіцяли знову перекрити трасу, якщо з ними не розрахуються за тиждень. У зв’язку з цими подіями перший заступник начальника САД у Житомирській області Сергій Заїка розповідав, що Служба автодоріг не має відношення до заборгованості і вчасно розраховується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автодор облавтодор філія звільнення  
Матеріали по темі