Влада

Депутати Житомирської міськради збираються приєднати управління автошляхів до КП «Зеленбуд»

12 March 2019, 09:35

Управління автомобільних шляхів Житомирської міськради невдовзі може перестати існувати як окреме комунальне підприємство і приєднатися до КП «Зеленбуд».

Проект рішення сесії «Про припинення комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради» 12 березня розмістили на сайті мерії.

Рішення про приєднання депутатам запропонують прийняти, зокрема, «з метою посилення ефективності та вдосконалення роботи комунальних підприємств, що належать до комунальної власності Житомирської міської об’єднаної територіальної громади».

Отже, депутати збираються:

  • припинити комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради;
  • встановити, що комунальне підприємство «Зеленбуд» Житомирської міської ради є правонаступником майна, всіх прав та обов'язків комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради;
  • утворити комісію з припинення комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради та затвердити її склад згідно з додатком, текст якого не оприлюднений.

Доповнено:

Рішення про припинення УАШ шляхом приєднання до "Зеленбуду" прийняли на 47-й сесії міськради 23 квітня 2019 року.

Нагадаємо, керівником КП «Зеленбуд» із серпня 2016 року є Олександр Шевчук, до нього підприємство очолював Валерій Дев’ятко, який звільнився у зв’язку з виходом на пенсію. У 2017 році мер продовжив контракт із Олександром Шевчуком до 9 серпня 2019 року.

Обов’язки керівника КП «УАШ» Житомирської міської ради з 1 лютого 2019 року виконує заступник начальника цього підприємства Дмитро Павлов, до нього підприємство очолював Сергій Янушевич, який за рік отримав 219 тис. 957 грн зарплати і звільнився у січні 2019-го через особисті причини.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році КП «Зеленбуд» перевіряв контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради, перевірка виявила значні порушення: дерева, які висаджувалися «на папері», сумнівні переводи грошей на банківські картки та газонокосарки, які витрачали по 800-900 літрів пального за годину. У 2018 році Корольовський райсуд м. Житомира надав слідчим поліції тимчасовий доступ до документів, які стосуються діяльності «Зеленбуду». Нині колишньому керівнику комунального підприємства Валерію Дев’ятку загрожує до 5 років позбавлення волі за службову недбалість.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленбуд УАШ сесія проект рішення  
Матеріали по темі