Місто

У Житомирській міськраді показали свіжі фото зі «Спартака» та розповіли, де можна запропонувати нову назву

12 May 2019, 12:03

Велике поле стадіону «Спартак» у Житомирі вже повністю застелили штучною травою, тут також змонтували освітлення.

Про те, на якому етапі нині роботи з реконструкції стадіону «Спартак», 11 травня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Станом на 11 травня 2019 року на стадіоні «Спартак» повністю виконанні роботи з улаштування штучного покриття з розміткою на великому полі, змонтовані лотки та дренажна система під полями, улаштовані монолітні фундаменти під цифрове табло та коментаторську кабіну, змонтований каркас коментаторської кабіни, а також замінена покрівля адміністративної будівлі. На 100 % змонтовано освітлення на великому та малому полях», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на 90 % виконанні роботи з улаштування штучного покриття малого футбольного поля, змонтовано мережу внутрішньої каналізації, водопостачання, опалення та електрозабезпечення (без встановлення санітарно технічного обладнання).

На стадіоні також розпочато роботи із накриття глядацьких трибун тентовим покриттям та реконструкцію вхідної групи. Продовжуються роботи з внутрішнього оздоблення та утеплення приміщення адміністративної будівлі, благоустрою території та головного проїзду. Крім того, на стадіоні улаштовано асфальто-бетонне покриття під бігові доріжки.

У мерії резюмують: оновлений стадіон стане справжнім сучасним спортивним комплексом з декількома спортивними майданчиками з штучним покриттям, біговими доріжками, професійним освітленням, трибунами, а також відновленим приміщенням для міської спортивної школи.

«За словами міського голови Сергія Сухомлина, стадіон реконструювали таким чином, щоб на його базі можна було проводити тренування, а також професійні змагання. Окрім того, стадіон має стати простором для залучення мешканців міста до спорту та здорового способу життя. Доступ на стадіон буде безперешкодним для відвідувачів з «карткою житомирянина», ID-паспортом та іншими документами, що посвідчують особу», – пише прес-служба.

Оновленому стадіону – нову назву: у міській раді закликають житомирян долучитися до вибору нової назви стадіону. Надати свої пропозиції можна ТУТ.

Нагадаємо, майбутнє перейменування стадіону «Спартак», реконструкцію якого обіцяли завершити в травні поточного року, на позачерговому засіданні міськвиконкому 10 травня 2019 року анонсував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Він розповів про намір провести опитування громадян, щоб визначитися з новою назвою стадіону «Спартак».

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник». 19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкції стадіону «Спартак». На початку жовтня 2018 року начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов говорив, що після змін та коригування проекту вартість реконструкції стадіону станом на 15.08.2018 становила 45 млн 577 тис. 888 грн, з них будівельні роботи – 34 млн грн. На сесії 7 лютого 2019 року депутати проголосували за виділення на реконструкцію стадіону «Спартак» ще 7,6 млн грн, а до цього вже заплатили 22 млн грн. 25 лютого мер Сергій Сухомлин повідомив, що в режимі реального часу спостерігатиме за реконструкцією стадіону «Спартак». 1 березня 2019 року, прес-служба Житомирської міської ради повідомляла, що на стадіоні «Спартак» повністю виконанні роботи з підготовки основи під штучне покриття, з улаштування фундаментів під трибуни, влаштовано монолітні фундаменти під цифрове табло та коментаторську кабіну, виконано монтаж каркасу коментаторської кабіни тощо. Який вигляд стадіон мав 4 квітня 2019 року, дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон "Спартак" реконструкція перейменування  
Матеріали по темі