Влада

Гуманітарна комісія Житомирської облради затвердила вартість дитячих путівок та погодила виділення коштів на реконструкцію музею

14 May 2019, 15:45

14 травня відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради, на якому було розглянуто майже 30 питань порядку денного.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Зокрема, депутати погодили на розгляд сесії звіти голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області та про виконання обласного бюджету на 2018 рік. Також на засіданні комісії було підтримано звернення Новоград-Волинської міської ради щодо виділення коштів на реконструкцію літературно-меморіального музею Лесі Українки , а саме на проектно-кошторисну документацію, у розмірі 600 тисяч гривень. Зазначимо, що у лютому 2021 року вся Україна відзначатиме 150–річчя від дня народження легендарної поетеси, яка народилась у древньому місті Звягель (нині м.Новоград-Волинський)», - йдеться у повідомленні.

Також комісія з гуманітарних питань підтримала встановлення граничної вартості путівок у розмірі 6,5 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Ми пропонуємо встановити таку граничну вартість путівки у закладах Житомирської області тривалістю не менше 21 дня: у дитячі заклади оздоровлення та відпочинку – 6 500 грн; у дитячі оздоровчі заклади санаторного типу – 8 400 грн. Вже розпочали перевірки обласних закладів, інформуємо громади про їхні послуги», – зазначив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець.

Комісія підтримала таку вартість. Натомість, залишається відкритим питання виділення коштів на оздоровлення дітей на місцях.

«На сьогодні кошти на оздоровлення з обласного бюджету ми намагаємося перерозподіляти пропорційно до коштів, які виділяють на місцях, враховуючи активність громад. Таким чином ми стимулюємо владу на місцях. Чим більше громада виділила власних коштів для дітей, тим більше путівок вона отримає за рахунок обласного бюджету», – зазначив заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Облдержадміністрація нагадує, що в обласному бюджеті цьогоріч передбачили 10,5 млн грн на оздоровлення та відпочинок дітей у таборах Житомирщини. Ця сума дасть можливість оздоровити 1600 дітей пільгових категорій.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області працювало 11 оздоровчих таборів – на 3 менше, ніж рік тому. Фахівці вирахували, що за 1 зміну в дитячих закладах області середній показник оздоровлення склав 78%. В 2019 році за 10,5 млн грн з обласного бюджету хочуть оздоровити майже 1,6 тисячі дітей у 6 таборах Житомирської області, більшість з яких планують розпочати роботу у травні, буде по 4-6 змін від 14 до 21 дня кожна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія оздоровлення музей  
Матеріали по темі