Події

​У Житомирській області досі не знайшли тіло немовляти, яке жінка народила вдома і винесла надвір

7 June 2019, 11:08

Тільце немовляти, яке жителька села Став-Слобода Радомишльського району Житомирської області 15 травня 2019 року передчасно народила вдома і винесла надвір, оскільки дитина здалася їй мертвою, і досі не знайшли.

Про це 7 червня Житомир.info повідомили у відділі комунікації поліції ГУНП в Житомирській області.

«Тіло немовляти й досі не знайдене. Кілька разів за місцем проживання матері працювали кінологи, однак поки результатів немає. Триває кримінальне провадження, розглядаються і перевіряються різні версії можливого розвитку подій», - поінформували сайт у поліції.

Нагадаємо, 15 травня 2019 року в Радомишльському районі до лікарні шпиталізували 28-річну породіллю, в якої на 7-му місяці відбулися пологи, однак де дитина, вона не знає. Жінка розповіла, що немовля не подавало ознак життя і тому вона винесла його на подвір’я.

Поліція узялася за розшук тіла немовляти і розпочала провадження за статтею про умисне вбивство матір’ю новонародженої дитини.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2019 року стало відомо про убивство в одному із сіл Овруцького району батьками своєї 5-річної доньки. 41-річну жінку, матір 5-ти дітей (стосовно двох старших її позбавлено батьківських прав) та непрацюючого чоловіка, 50 років, затримали. Виявилося, що дівчинка – це Даринка Макарчук, за яку кілька років боролися прийомні батьки.

Під час допиту матір зізналася, що в серпні 2018 року її співмешканець, рідний батько спільної доньки, під час сварки вдарив її кулаком, від чого дівчинка втратила свідомість і впала. Виявивши, що дитина померла, наступного дня «батько» розпалив у будинку вогонь у печі, спалив тіло доньки, а попіл і рештки викинув у річку. На позачерговому засіданні 28 травня члени виконкому підтримали пропозицію щодо покарання «активістів» та суддів, дії яких призвели до смерті 5-річної Даринки.

29 травня в житомирський суд обрав міру запобіжного заходу для горе-батьків – два місяці арешту. Затриманому подружжю загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Прокуратура відкрила провадження за фактом службової недбалості працівників РДА та ОТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: смерть дитина немовля поліція  
Матеріали по темі