Економіка

У Новограді-Волинському через суд домоглися розірвання договору на 2,7 млн грн з київською фірмою, яка «запорола» будівництво полігону

7 June 2019, 12:13

Товариство, яке не виконало умови договору підряду на суму 2,7 млн грн з будівництва полігону твердих побутових відходів у Новограді-Волинському Житомирської області, поверне будмайданчик комунальному підприємству.

Про це 7 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Йдеться про те, що у 2016 році комунальним підприємством Новоград-Волинської міськради укладено з приватним товариством договір підряду, згідно умов якого товариство зобов’язалось у строк до кінця вересня 2018 року завершити роботи по об’єкту «Будівництво полігону твердих побутових відходів у місті Новоград-Волинський» (другий пусковий комплекс). Однак підрядник у встановлений договором строк роботи щодо будівництва об’єкту не виконав та не повернув міській раді будівельний майданчик, на якому зобов’язувався спорудити комплекс», - йдеться у повідомленні.

Через це Новоград-Волинська місцева прокуратура в інтересах держави заявила позов про розірвання договору підряду про закупівлю робіт на 2,7 млн за державні кошти, а також про зобов’язання повернення майна.

«Рішенням місцевого господарського суду зобов’язано товариство повернути комунальному підприємству Новоград-Волинської міської ради будівельний майданчик, на якому планували спорудження полігону твердих побутових відходів», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, йдеться про київські фірму «Торговий Дім Укрвторресурс», яка у 2016 році виграла тендер на 2 млн 750 тис. грн. У 2018 році Новоград-Волинська міськрада заявила, що підрядник не виконує взяті на себе зобов’язання, систематично не виконує календарний план робіт і договір буде розірвано.

Як повідомляв Житомир.info, про епопею з будівництвом звалища повідомлялося ще в 2009 році, за мерства Миколи Боровця. Селянам, які перекрили в’їзд сміттєвозам, той обіцяв відкриття нового полігону 1 червня 2009, однак його так і не запустили.

14 липня 2017 мерія повідомила про будівництво другого пускового комплексу звалища. У вересні 2017 стало відомо, що комунальне підприємство Новоград-Волинської міської ради «Міськкомунсервіс» в обхід влади приймає на діючому полігоні львівське сміття, через що в мерії провели нараду.

18 липня 2018 року міський голова Віктор Весельський здійснив позаплановий виїзд на територію звалища і констатував, що підрядник регулярно порушує календарний план робіт і тому буде відсторонений від об’єкту.

7 травня 2019 року влада Новограда-Волинського повторно оголосила тендер на будівництво сміттєзвалища на 3,5 млн грн, 3 червня торги визнали такими, що не відбулися через відсутність учасників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський полігон сміттєзвалище сміття прокуратура  
Матеріали по темі