Економіка

АМКУ рекомендував трьом теплокомуненерго в Житомирській області припинити порушувати законодавство

24 July 2019, 09:11

Адмінколегія Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надала трьом комунальним теплопостачальним підприємствам Житомирської області припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це 23 липня повідомило відділення АМКУ в соцмережі.

Обов’язкові для розгляду рекомендації стосуються КП «Теплозабезпечення» (м.Коростень), КП «Житомиртеплокомуненерго» та КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго».

«З метою припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, КП «Новоград – Волинськтеплокомуненерго», КП «Теплозабезпечення (м. Коростень) та КП «Житомиртеплокомуненерго» рекомендовано вжити заходів щодо:
1. Укладання зі споживачами договорів про надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води із споживачами відповідно до Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630.
2. Інформування споживачів, з якими укладені договори про надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, умови яких не відповідають Типовому договору, про можливість переукладення та/або внесення змін до них у відповідності до Типового договору», - інформує відділення.


Про результати розгляду цих рекомендацій підприємства повинні повідомити відділення протягом місяця з дня їх отримання.

Нагадаємо, на початок липня 2019 року в підприємства Коростенської міськради «Теплозабезпечення» був найвищий у Житомирській області тариф на тепло - 1677,71 грн/Гкал. Тарифи Новоград-Волинського теплокомуненерго – на другій сходинці (1666,37 грн/Гкал). «Житомиртеплокомуненерго» - на 4 місці в таблиці комунальних теплових підприємств області з тарифом у 1636,96 грн/Гкал:

Як повідомляв Житомир.info, до опалювального сезону 2018-2919 років у Житомирі тариф для споживачів, будинки яких обладнані приладами обліку, становив 1233,46 грн/Гкал, без лічильників – 29,49 грн/кв.м. Рішенням виконкому від 17 жовтня 2018 року тариф підвищили на 12,6% для будинків з лічильниками – 1389,19 грн/Гкал і на 11,9% для споживачів в будинках без лічильника – 33 грн/кв.м. 19 грудня 2018 року виконком Житомирської міської ради вдруге за опалювальний сезон підвищив тариф на тепло: на 17,8%:для споживачів, будинки яких обладнані лічильниками, - до 1 636,96 грн/Гкал, у будинках без лічильників – до 38,89 грн/кв.м.

19 жовтня 2018 року Кабмін повідомив про збільшення ціни на газ з 1 листопада 2018 року на 23% і назвав це вимушеним кроком. Після цього прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що місцева влада відповідає за тарифи на житлово-комунальні послуги.

У квітні 2019 Антимонопольний комітет підозрював «Житомиргаз» у зловживанні монопольним становищем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ теплокомуненерго тепло  
Матеріали по темі