Політика

Житомирський адмінсуд задовольнив позов довіреної особи кандидата й дозволив перерахувати голоси округу №64

27 July 2019, 16:57

Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов довіреної особи кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова в одномандатному виборчому окрузі №64 (Коростень) й дозволив перерахувати голоси на усіх виборчих дільницях.

Нагадаємо, 25 липня довірена особа кандидата Сігачова по округу №64 Олексій Шляга подав позов до суду з проханням визнати протиправними дії ОВК, скасувати протокол про результати голосування та зобов’язати окружну комісію одномандатного виборчого округу №64 здійснити повторний підрахунок голосів по всіх виборчих дільницях (їх у цьому окрузі 299).

Судове засідання почалося о 10:00 год. 26 липня і тривало з перервами до 1 години ночі 27 липня. О 9:00 27 липня колегія у складі трьох суддів продовжила розгляд справи, о 12:30 судді пішли до дорадчої кімнати і через чотири години оголосили своє рішення – позов задовольнити повністю.

«На оскарження рішення в апеляційному суді є два дні – апеляцію можуть подати відповідачі чи треті сторони до 15:00 год. 29 липня», - пояснив представник кандидата Сігачова у суді юрист Дмитро Вернибуд.

Відповідачами по справі є ОВК та кандидат Володимир Арешонков, треті сторони - ЦВК та ще шість кандидати, які балотувалися по цьому округу (всього кандидатів в ОВО №64 було 10).

Детальніше про судовий процес по округу №64 дивіться у сюжеті

1

2

9

10

11

12

13-1

14-1

Нагадаємо, 27 липня Житомирський окружний адміністративний суд почав розгляд позову кандидата в народні депутати Віктора Развадовського, який балотувався по Чуднівському округу №67 і, за результатами на сайт ЦВК, програв кандидату від партії «Слуга народу» Сергію Кузьміних. Развадовський теж вимагає перерахунок голосі по всіх дільницях округу.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 24 липня Центральна виборча комісія отримала оригінальні протоколи про підсумки голосування від Коростенської ОВК округу №64.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд округ 64 ОВК Сігачов  
Матеріали по темі