Місто

У Житомирі за кілька тижнів підрядник закінчить ремонт ділянки по Великій Бердичівській, а влада вже має плани на Чуднівську

5 August 2019, 16:35

У Житомирі триває капітальний ремонт дороги на вулиці Великій Бердичівській. Ремонтні роботи розпочалися з ділянки від майдану Соборного до вулиці Театральної 12 липня.

Загалом підрядник має укласти три шари асфальту: вирівнюючий, середній та фінішний. Останній шар асфальту будуть укладати одразу на дві смуги. За словами представника фірми ПП «Автомагістраль», на цьому тижні розпочнуться роботи на лівій смузі.


«Ми робимо дві смуги руху: спочатку праву, потім закінчуємо середній шар і переходимо до лівої. Тобто, ми фрезерували, влаштували вирівнюючий шар до 4 см, далі середній шар 6 см асфальту і почали встановлювати люки, потім зацементували, заасфальтуємо по колу і переходимо до іншої сторони. Сьогодні-завтра – і ми перейдемо до роботи на лівій стороні» – розповідає Ігор Гончарук.

У міській раді роботою підрядника задоволені, кажуть, що слідкують за якістю робіт. Також міський голова повідомив, що ділянку від майдану Соборного до Старого бульвару мають закінчити за декілька тижнів.

«Що приємно, ця компанія вкладає плити під люки. Тобто, якщо з криницею щось станеться, це не буде порушувати саме асфальтобетонне покриття, бо навантаження перерозподіляється на бетонні плити. Технагляд працює постійно, вони беруть зразки, також після закінчення робіт буде окрема експертиза на якість, товщину шару та відповідність до проєкту. Будемо дивитися по погоді, приблизно 2-3 тижні – і робота на цій ділянці буде закінчена» – запевняє міський голова Сергій Сухомлин.

За словами мера, якщо місто знайде кошти, то новий асфальт може з'явитися на ділянці від Собору до гідропарку.

«Ми зараз ще робимо проєкт по вулицях Чуднівська та вулиці Леха Качинського, це від Собору до гідропарку. Тут вже мова йде про кошти та терміни виконання. Ми вели перемовини з ПП «Автомагістраль», вони готові деяку частину робіт зробити у борг, щоб місто могло розрахуватися наступного року» – розповів Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 11 липня прес-служба ОДА повідомила, що у Житомирі стартував капітальний ремонт дороги по вулиці Велика Бердичівська, тож рух транспорту здійснюватиметься по двох смугах замість 4-х.

23 липня управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на проведення капітального ремонту вулиці Велика Бердичівська від Старого бульвару до вулиці Довженка.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2019 року в міській раді поінформували, що капітальний ремонт центральних вулиць у Житомирі київська «Автомагістраль» розпочне з дороги на вулиці Перемоги. Її відремонтують за 12 млн грн, Велику Бердичівську – за 19,8 млн грн, а майдан Короленка – за 4 млн грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Велика Бердичівська  
Матеріали по темі