Економіка

На користь 24 працівників «Житомирського облавтодору» стягнули 1,2 млн грн боргів по зарплаті

11 September 2019, 12:02

Дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» частково погасило заборгованість перед своїми працівниками.

Про це 10 вересня повідомила пресслужба ГТУ Юстиції в Житомирській області.

«Тривалі невиплати заробітної плати людям, які перебували чи перебувають у трудових відносинах з ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», призвели до того, що це підприємство очолило антирейтинг суб’єктів підприємницької діяльності Житомирщини, які боргують своїм працівникам зароблене», - йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби ГТУЮ в області, завдяки злагодженим діям фахівців державної виконавчої служби області та вчасно вжитим заходам примусового характеру: накладення арешту на рухоме й нерухоме майно, кошти боржника, заборгованість істотно скоротилася. Днями на користь 24 працівників з підприємства було стягнуто понад 1 млн 231 тис. гривень.

Окрім того, в управлінні юстиції нагадують, що за 8 місяців 2019 року органи державної виконавчої служби стягнули з суб’єктів господарської діяльності Житомирщини понад 4 млн гривень боргів. Станом на 10 вересня в області налічується 28 підприємств-боржників із заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

Нагадаємо, 4 вересня Головне територіальне управління юстиції у Житомирській області повідомило про те, що ТОП-10 підприємств-боржників по зарплаті очолює дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року ДП «Житомирський облавтодор» боргував своїм працівникам 445 тис. грн заробітної плати.

25 червня 2019 року працівники районних філій Житомирського облавтодору перекривали міжнародну трасу Київ-Чоп, бо з березня не отримували зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облавтодор заборгованість зарплата борг ГТУЮ  
Матеріали по темі