Влада

Президенти України та Білорусі зустрілись в Житомирській ОДА

4 October 2019, 11:21

Президент України Володимир Зеленський та президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко 4 жовтня зустрілися в пресцентрі Житомирської облдержадміністрації.

Відео початку зустрічі оприлюднили на Facebook-сторінці Офісу президента.

Зеленський зауважив, що українці та білоруси ментально близькі.

«Мені дуже приємно, що наші країни не мають кордонів. Я говорю про людей: наші люди дружні, ментально абсолютно близькі, однакові. І я пишаюся, і впевнений, що кожен українець теж пишається, що у нас такі добрі стосунки й добрі сусіди», - сказав президент України.

Лукашенко підтвердив цю тезу про близькість двох народів.

«Ви дуже тонко підмітили, що між нашими людьми немає ніяких кордонів. Сьогодні ми зустрічаємося тут, щоб ще раз звірити наші годинники, пройтися по порядку денному наших відносин і домовитися. Я впевнений, що все, про що ми домовимось, буде виконуватися. Я хочу вас запевнити, що ми будемо свято виконувати наші домовленості... Я хочу вас запевнити, що ви ніколи не мали проблем з Білоруссю і з територією Білорусі й ніколи не будете їх мати», - сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, на час візиту президента України Володимира Зеленського та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка у Житомирі тимчасово обмежать рух транспортних засобів по вул. Київській та по вул. Театральній. З ранку 4 жовтня на центральних вулицях та майданах міста багато співробітників поліції та Нацгвардії. Біля приміщення театру, де проходить планарне засідання ІІ Форуму регіонів, влаштували акції протесту.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь 3 жовтня в міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. В ОДА відбулася зустріч українських голів облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. На майдані Соборному відкрили виставку великогабаритної техніки, а на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі. Ввечері для учасників Форуму організували культурну програму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський Лукашенко ОДА  
Матеріали по темі