Місто

Переможця конкурсу на кращий пам’ятний знак загиблим АТОвцям у Житомирі не визначили, терміни продовжать

9 October 2019, 15:55

У Житомирі планують продовжити терміни конкурсу на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини-захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України».

Відповідний проєкт рішення виконкому міської ради 9 жовтня опублікували на сайті Житомирської міськради.

«Термін подачі конкурсних проєктів для участі у Конкурсі: до 18-00 год.25 листопада 2019 року;
- попередня експертиза, відбір конкурсних проєктів, оголошення результатів 1 етапу Конкурсу: 29 листопада 2019 року - 30 листопада 2019 року;
- оприлюднення конкурсних проєктів на сторінці https://www.facebook.com Департамент містобудування та земельних відносин міської ради, онлайн-опитування, виставка конкурсних проєктів: 02 грудня 2019 року - 09 грудня 2019 року;
- голосування журі (з врахуванням рейтингу проєктів громадського обговорення), оголошення результатів ІІ етапу Конкурсу, визначення переможця - 11 грудня 2019 року;
- оприлюднення конкурсних проєктів-переможців на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради - 13 грудня 2019 року»
, – йдеться у проєкті рішення.

Зазначимо, що, відповідно до умов конкурсу, оголошеного 24 травня, переможця мали визначити 27 вересня 2019 року, а 1 жовтня – оприлюднити конкурсні проєкти-переможців на офіційному веб-сайті міської ради.

Заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська у коментарі Житомир.info зазначила, що терміни конкурсу мають намір продовжити, адже жоден з прєктів-пропозицій не набрав потрібної кількості голосів.

«Ті пропозиції, які були подані, не набрали достатньої кількості голосів для визначення переможця», – прокоментувала Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року був оприлюднений проєкт рішення виконкому про проведення нового конкурсу на кращий пам’ятний знак «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України», який планують встановити у центрі Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2. У травні проєктантів запрошували до участі в конкурсі.Термін подачі конкурсних документів мав закінчитись 23 травня. 4 вересня на сайті Житомирської міськради з’явилося оголошення, яким громадськість запрошували до участі в оцінюванні конкурсних пропозицій на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України».

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2019 року на засіданні міськвиконкому затвердили результати конкурсу на кращу композицію пам’ятника АТОвцям, який проводили у 2018 році. Тоді планували встановити такий пам’ятний знак біля Монументу Слави на Корбутівці. Проте доки тривав сам конкурс родичі загиблих учасників АТО та представники громадських активістів забажали змінити локацію пам’ятника і запропонували встановити його у центрі міста. Тож проведений у 2018 році конкурс на кращий ескіз пам’ятника АТОвцям завершили, обрали переможців і виплатять їм грошові премії, згідно умов конкурсу, проте сам проект-переможець втілювати в життя не будуть. Призовий фонд попереднього конкурсу на пам’ятник АТОвцям становив 50 тис. грн: 30 тис. грн, 15 тис. грн та 5 тис. грн – відповідно зайнятого місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам’ятник АТО конкурс  
Матеріали по темі