Влада

«Бурштинову справу», в якій фігурує екснардеп від Житомира Розенблат, буде розглядати Вищий антикорупційний суд

5 November 2019, 13:22

Верховний суд України задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і направив кримінальне провадження по «бурштиновій справі» з Печерського районного суду м. Києва до Вищого антикорупційного суду для розгляду.

Ухвала ВСУ від 28 жовтня 2019 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«До Верховного Суду в порядку ст. 34 Кримінального процесуального кодексу України надійшло клопотання прокурора про направлення вказаного кримінального провадження стосовно ОСОБА_3 та інших з Печерського районного суду м. Києва до Вищого антикорупційного суду. Клопотання мотивовано тим, що ОСОБА_3та інші обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів та наявні умови, передбачені пунктами 1-3 ч. 5 ст. 216 КПК. Зазначає, що 05 вересня 2019 року розпочав роботу Вищий антикорупційний суд, тому вказане кримінальне провадження щодо ОСОБА_3 та інших підсудне цьому суду», - йдеться в ухвалі.

Також зазначається, що захисник обвинувачуваного Розенблата Б.С. заперечував проти задоволення клопотання прокурора САП щодо передачі справи на розгляд антикорупційного суду.

Нагадаємо, детективи НАБУ склали обвинувальний акт, який 20 серпня 2018 року передали прокурорам САП для вручення підозрюваним та подальшого скерування до суду.у Голосіївському районному суді міста Києва на 23 жовтня 2018 року було призначене перше засідання у «бурштиновій справі», де Борислав Розенблат є одним з обвинувачуваних. 18 лютого 2019 року Київській апеляційний суд задовольнив клопотання адвокатів Борислава Розенблата та визнав підсудність кримінального провадження стосовно народного депутата за Печерським районним судом міста Києва, а не за Голосіївським райсудом. На сайті Печерського райсуду є інформація про те, що чергове засідання у справі, де серед обвинувачуваних – Борислав Розенблат, призначене на 21 листопада 2019 року. Крім того, цей суд розглядає ще три справи, де фігурує колишній нардеп від Житомира: у двох з них він є позивачем.

syd-pechersk1

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня 2017 року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронці народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. 9 лютого 2018 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти з нардепа електронний браслет. Розенблат також хотів скасувати запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн грн, але суд відмовив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Розенблат "бурштинова справа" ВАС  
Матеріали по темі