Політика

Суд дозволив житомирському нардепу Бориславу Розенблату ходити без браслета

9 February 2018, 14:31

Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти електронний браслет з народного депутата Борислава Розенблата.

Про це 9 лютого повідомляє «Українська правда» з посиланням на адвокат нардепа Олексія Шевчука.

«При цьому суд продовжив до 9 квітня такі зобов’язання Розенблата: приходити на виклик детектива, прокурора чи суду; повідомляти про своє місце перебування; здати закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з людьми, причетними до справи. Напередодні суд скасував зобов’язання носити електронний браслет іншому фігуранту "бурштинової справи" – нардепу Максиму Полякову», - пише видання.


Фото з сайту УП

Нагадаємо, в грудні минулого року суд дозволив нардепу Бориславу Розенблату без дозволу виїжджати з Києва та Житомира, але браслет не зняв.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня минулого року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. З 19 липня 2017 року народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет. 17 жовтня з нардепа зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань. 19 жовтня народного депутата зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки, Розенблат заявив, що його пограбували. 20 жовтня суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про покладання обов'язків на житомирського нардепа Борислава Розенблата і електронний браслет знову одягнули.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат суд нардеп  
Матеріали по темі