Політика

Житомирський нардеп Розенблат хотів скасувати заставу в 7 мільйонів, але Верховний суд відмовив

2 March 2018, 10:35

Верховний Суд залишив без змін рішення Апеляційного суду про обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в 7 млн грн.

Про це йдеться в рішенні суду від 28 лютого – інформує сайт «Лівий берег».

«Касаційна скарга була подана на рішення судді Апеляційного суду міста Києва від 17 серпня 2017 року про відмову у відкритті провадження за апеляційною скаргою Розенблата на постанову слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 18 липня 2017 року (щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в 7 млн грн). За результатами розгляду зазначеної касаційної скарги Верховний Суд залишив її без задоволення», - пише видання.

Нагадаємо, в грудні минулого року суд дозволив нардепу Бориславу Розенблату без дозволу виїжджати з Києва та Житомира, 9 лютого цього року Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти з нардепа електронний браслет.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня минулого року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. З 19 липня 2017 року народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет. 17 жовтня з нардепа зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань. 19 жовтня народного депутата зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки, Розенблат заявив, що його пограбували. 20 жовтня суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про покладання обов'язків на житомирського нардепа Борислава Розенблата і електронний браслет знову одягнули.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат суд нардеп  
Матеріали по темі