Місто

У Житомирі між противниками будівництва АЗС та групою молодиків зав’язався конфлікт

11 November 2019, 16:02

Зранку 11 листопада на проспекті Незалежності в Житомирі, де ТОВ «Юпіджі» планувало побудувати АЗС, стався конфлікт між жителями прилеглих будинків та групою молодиків, які представились працівниками охоронної фірми. Місцеві мешканці вийшли завадити будівельним роботам на об'єкті: спочатку перекривали дорогу, а потім викликали поліцію.

«Все почалось о 8.20 чи о 8.30. Заїхав трактор, привезли автобус молодих людей, їх було, мабуть, чоловік 50. Жителі почали підходити, тому що йде незаконне будівництво, і ці молоді люди почали кидатися на людей», - розповідає місцева мешканка, яка відмовилась називати своє ім’я.


Біля двох в'їздів на ділянку стояли кілька десятків молодих хлопців. Вони повідомили, що працюють на охоронну фірму, однак показувати посвідчення відмовились. Жителі прилеглих будинків стверджують, що хлопці вже встигли побили кількох людей.

«Ми викликали поліцію, тому що жіночку побили, вона зараз поїхала до травмпункту, а потім ще їдуть машини. Ми не знаємо, чому вони їдуть. Як бачите, паспорта об'єкта немає. Перекривати дорогу ми не будемо, це незаконно, ми будемо діяти в межах чинного законодавства», - додає Наталія Павловська.

«Ще судового рішення не було. Вони зараз повністю працюють і завозять техніку. Є інформація, що вони будуть завозити всю техніку. Поліція просто стоїть, щоб ми з ними не сварилися, як буферна зона. Я сьогодні йшла до Сінного ринку, хотіла пройти тим провулком, і на мене напали ось ці люди, ця охоронна фірма, тільки інші люди були. Коли я захотіла між ними пройти, вони мене скинули в землю, змішали з нею і скинули в яму, заламували руки», - бідкається Олена Альоса.

За словами радника Житомирського міського голови Олександра Черняховича, справа наразі знаходиться на розгляді у Верховному суді, де остаточно мають вирішити долю земельної ділянки, а мерія, в свою чергу, зробила все, що від неї залежало.

«Зі сторони мерії нічого не змінилося. Оскільки ми відмінили містобудівні умови забудовнику, він мав намір оскаржити наші дії в суді, і на цьому поки що так і залишилось. Наш юрвідділ звернувся до суду з забезпеченням позову, тобто, заборона будь-яких дій з однієї та другої сторін. Зараз справа у суді, і буде судове засідання, де будуть з'ясовані всі фактори, хто прав і хто винен. Все, що можна було від нас зробити, ми зробили. Якщо там ведуться якісь роботи, то потрібно викликати поліцію, щоб вона з'ясовувала, по яких документах та на якій підставі хто там що робить», - пояснює радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 кілька десятків людей прийшли на сесію міської ради з плакатами та обуренням щодо забудов у Житомирі. Тоді депутати проголосували за скасування містобудівних умов по даній ділянці та направили звернення до забудовника.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Законність будівництва заправки мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу щодо цього будівництва, проте вже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

22 жовтня 2019 року, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на проспект Незалежності. Вони ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва заправки.

28 жовтня 2019 противники будівництва АЗС прийшли до начальника управління ДАБІ Житомирської області Сергія Сербіна. Людям дали відповідь на усний запит щодо екологічності будівництва АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС заправка акція протест просп. Незалежності  
Матеріали по темі