Місто

Колишньому керівнику житомирської лікарні хочуть посмертно присвоїти звання «Почесний громадянин міста»

26 November 2019, 14:14

Заслуженому лікарю України, депутату Житомирської міськради двох скликань, директору Центральної міської лікарні №2 Віктору Павлусенку, який помер у червні 2019 року в 65-річному віці, мають намір присвоїти звання «Почесний громадянин міста Житомира».

Відповідний проєкт рішення сесії Житомирської міської ради від 26 листопада опублікований на сайті міськради.

«Враховуючи клопотання комунального підприємства «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради (…) присвоїти звання «Почесний громадянин міста Житомира» (посмертно) за багаторічну, сумлінну працю, високу професійну майстерність, добросовісне та відповідальне ставлення до службових обов’язків, творчу ініціативність, вагомий особистий внесок в розвиток медичного обслуговування населення міста та області, досягнення високих показників в роботі Павлусенку Віктору Петровичу, директору комунального підприємства «Лікарня №2» Житомирської міської ради», – йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року пішов з життя Заслужений лікар України, депутат Житомирської міськради двох скликань, директор Центральної міської лікарні №2 Віктор Павлусенко. У цей же день житомирський міський голова Сергій Сухомлин у соцмережі повідомив про намір присвоїти КП «Лікарня №2» ім’я Віктора Павлусенка. 18 червня Житомирський міський голова підписав розпорядження про припинення роботи багаторічного керівника лікарні № 2 у зв’язку з його смертю, у цей же день на сайті міської ради опублікували оголошення про конкурс на посаду комунального підприємства «Лікарня № 2». 20 червня депутати міськради проголосували за присвоєння імені В.П. Павлусенка комунальному підприємству «Лікарня № 2».

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2016 року на позачерговій сесії Житомирська міська рада вперше присвоїла звання «Почесний громадянин міста Житомира» посмертно. Такі звання тоді присвоїли трьом діячам – Олегу Ольжичу, Миколі Сціборському, Сергію Корольову – та загиблому капелану ЗСУ Андрію Виноградському.

8 листопада 2018 року на черговій сесії Житомирської міськради звання «Почесний громадянин міста Житомира» за вагомі досягнення у галузі культури, творчу діяльність та багаторічну натхненну працю присвоїли загиблій у ДТП акторці Марині Поплавській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Павлусенко лікарня №2 почесний громадянин  
Матеріали по темі