Місто

Депутати не погодили виділення 840 тис. грн, щоб отримати з держбюджету 7,5 млн грн на житомирський стадіон «Спартак»

7 February 2020, 14:34

Депутати не змогли проголосувати за виділення 838 тис. грн з міського бюджету на завершення реконструкції стадіону «Спартак», щоб отримати 7,5 млн грн співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 7 лютого під час внесення змін до міської програми будівництва. Пропозицію двічі ставили на голосування, але необхідних 22 голоси вона так і не набрала.

Після першого провального голосування слово взяв голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв.

«Звісно, ми можемо переживати за будь-які витрати й думати – дасть нам держава кошти чи ні, бо в держави важкі часи. Але тут вже держава кошти дає, прийняте рішення про співфінансування 7,5 мільйонів, нам просто треба виділити свою частину у 840 тисяч – 10% від загальної вартості. І ми не приймаємо рішення, це нонсенс. А потім з міського бюджету виділимо 8,5 мільйонів й будемо «задоволені», - сказав Юрій Мойсеєв.

Після цього депутати проголосували за те, щоб повернутися до голосування за цю пропозицію, але під час самого голосування знову не вистачило голосів й депутат Любов Цимбалюк відразу ж попросила слово.

«Справа в тому, що ми до цього часу не почули ніякого звіту щодо того, що там зроблено, як там зроблено, які там проблеми. Доповідайте на комісіях перед тим, як виносити таке питання на голосування. А то спочатку розмови про якісь проблеми, а потім – давайте виділимо кошти. Давайте спочатку розберемося, що вже там зроблене, що потрібно ще зробити і на чергову сесію винесемо це питання», - пояснила своє неголосування за виділення 838 тис. грн Любов Цимбалюк.

Водночас депутати на позачерговій сесії проголосували за виділення коштів на співфінансування наступних об’єктів: 1 млн 163,16 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі та мереж Житомирського спеціального центру розвитку дитини санаторного типу №41 на проспекті Миру, 20 (співфінансування з обласного бюджету 750 тис. грн); 1 млн 386,89 тис. грн на капітальний ремонт благоустрою території набережної річки Тетерів (співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку 12 млн 482,01 тис.грн); 6 млн грн на реконструкцію приміщень ДНЗ №32 по вул. Якубовського, 10 (співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку 13 млн 739,516 тис.грн).

Також депутати виділили 48,362 тис. грн на завершення будівництва спортивної зали школи №10 на вул. Київське шосе, 37.

«Зараз на цьому об’єкті працює КРУ, ми дали відповіді на перелік питань, які вони нам надавали. В понеділок (10 лютого) ми з ними зустрічаємося, на даний момент серйозних питань немає і якщо ці кошти виділять, то ми розраховуємося і готові вводити в експлуатацію цей об’єкт. Це останні кошти, які ми виділяємо на цей об’єкт», - пояснив заступник начальника управління капітального будівництва Олександр Заблоцький.

Нагадаємо, тендер на реконструкцію спортзалу у ЗОШ №10 провели ще в 2016 році, підряднику – ТОВ «Житомирбудактивація» - заплатили 1 млн грн. У серпні 2018 року директор ЗОШ №10 Олександр Величко розповідав, що в новому навчальному році учні повинні будуть «місити болото» на фізкультурі, бо підрядник не добудував спортзал, уникає зустрічі і не бере слухавку. Наприкінці 2018 року було проведено коригування проєктно-кошторисної документації по даному об’єкту, в якому, за словами начальника УКБ В’ячеслава Глазунова, виникла необхідність через підвищення цін та бажання осучаснити попередній проєкт від 2014 року. В лютому 2019 року управління капітального будівництва уклало договір на 9 млн 578 тис. грн з ТОВ «УК «Комфорт-Буд» на завершення будівництва спортивної зали ЗОШ №10, ремонтні роботи мали завершити до 1 вересня 2019 року.

Спортзал в школі №10 в квітні 2019 року

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2019 року офіційно відкрили житомирський стадіон «Спартак Арена», про це на сайті був фоторепортаж та сюжет. На реконструкцію стадіону, яка тривала з березня 2018 року, витратили приблизно 45 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія стадіон "Спартак Арена" спортзал бюджет співфінансування ДФРР  
Матеріали по темі