Економіка

Працівникам Житомирського лікеро-горілчаного заводу виплатили майже всю заборговану зарплату за минулий рік

19 February 2020, 16:55

Працівникам державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» станом на початок лютого виплатили заборговану зарплату за жовтень та листопад і частково за грудень 2019 року.

Про це йдеться у відповіді керівника Державного управління справами на запит нардепа від Житомирської області.

Народний депутат від Чуднівського округу №67 Сергій Кузьміних 9 грудня 2019 року звернувся із запитом до керівника Державного управління справами з пропозицією сприяти вирішенню питань відновлення роботи «Житомирського лікеро-горілчаного заводу» та виплати працівникам заборгованої зарплати.

Запит був оголошений на засідання Верховної ради 17 січня 2020 року й цього ж дня направлений адресату.


7 лютого керівник ДУС Сергій Борзов відповів на запит нардепа, зазначивши, що питання стабілізації роботи ЖЛГЗ «є одним з пріоритетних для Державного управління справами» та поінформувавши про виплату заборгованої зарплати.


Нагадаємо, 23 грудня 2019 року голова облради створив робочу групу, яка мала вивчити питання доведення до банкрутства державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод».

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2019 року колектив Житомирського лікеро-горілчаного заводу направив звернення президенту, прем’єр-міністру України та керівнику Державного управління справами з проханням негайно втрутитись в ситуацію, яка склалася на заводі. Депутати Житомирської міської ради 27 листопада висловили готовність прийняти у комунальну власність Житомирський лікеро-горілчаний завод. Після цього мер Сергій Сухомлин та депутати міськради зустрілися із колективом ЖЛГЗ. На сесії обласної ради 18 грудня депутати підняли питання про роботу лікеро-горілчаного заводу й начальник юридичного відділу підприємства повідомив про навмисне доведення ЖЛГЗ до банкрутства, бо підприємство підпадає під приватизацію, й через борги завод може з 1 січня 2020 року припинити свою роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖЛГЗ нардеп Кузьміних запит ДУС зарплата  
Матеріали по темі