Місто

Результати перевірки мобільною групою міської ради виконання протиепідемічних заходів житомирськими підприємствами

13 March 2020, 18:37

Мобільна група оперативного штабу із питань запобігання занесенню та поширенню COVID-19 продовжує перевіряти виконання місцевого плану протиепідемічних заходів комунальними установами, підприємствами торгівлі, громадського харчування та організаціями сфери обслуговування населення територіальної громади.

Про це 12 березня повідомляла пресслужба Житомирської міської ради.

На запит Житомир.info в міській раді 13 березня надали інформацію про порушення, які виявила мобільна група:

Рішенням міської комісії з питань техногенної екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 28.02.2020 № 6, затверджено Місцевий план організаційних, профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню СОVID-19 серед населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, який є обов’язковим до виконання для керівників виконавчих органів міської ради, суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, розташованих на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

В період з 10 по 12 березня поточного року мобільною групою від оперативного штабу міської ради здійснено перевірку виконання посадовими особами заходів, передбачених у Місцевому плані та рішенні міської комісії ТЕБ і НС від 02.03.2020 № 7.

Так, перевірками охоплено наступні підприємства: КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне підприємство», два об’єкти КП «Житомиртеплокомуненерго», ПП «ВЖРЕП № 8», КП «ВЖРЕП № 9» та ПП «КК «ВЖРЕП № 9» (за адресою вулиця Київська, 109), ТОВ «Керуюча компанія «Домком Житомир» (за адресою проспект Миру, 2), ТОВ УК «Полісся», КП «Житомирводоканал».

Аналіз роботи керівників суб’єктів господарювання по виконанню організаційних, профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню СОVID-19 свідчить про недостатній рівень виконання запропонованих заходів.

Організаційні та розпорядчі документи носять в основному формальний характер. З боку керівників не в достатній мірі налагоджено дієвий контроль за їх виконанням. Стан забезпечення суб’єктів господарювання ефективними дезінфікуючими засобами знаходиться на початковій стадії. В житлово-експлуатаційних підприємствах, управляючих компаніях в наказах зазначено лише виконання заходів у підпорядкованих приміщеннях. Не прописано конкретних заходів, які повинні виконуватись у житлових будинках, що обслуговуються. Особливе занепокоєння викликає стан справ у ТОВ УК «Полісся».

Також недостатньо приділяється увага щодо забезпечення працівників засобами особистої гігієни.

Потребує покращення організація роботи щодо вологого прибирання та дезінфекції приміщень та санвузлів.

Враховуючи той факт, що такі перевірки були проведені вперше, керівників підприємств попереджено про персональну відповідальність за недотримання заходів та рішень, прийнятих міською комісією ТЕБ і НС, направлених на запобігання занесенню і поширенню СОVID-19 серед населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади та доведено до їх відома, що в разі повторного виявлення порушень до них будуть застосовані більш жорсткі міри впливу.

Нагадаємо, 13 березня на позачерговому засіданні міськвиконкому внесли зміни до рішення про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції Covid-19 на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла. На брифінгу цього ж дня голова ОДА повідомив, що перевіряється інформація щодо можливого захворювання на коронавірус ще двох людей – з Бердичева та Андрушівки.

Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку зі ще шістьма членами родини, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації.

У Житомирській області працює гаряча лінія з питань щодо коронавірусу 0689824781

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин перевірка міськрада КП профілактика коронавірус  
Матеріали по темі