Здоров'я

У двох людей з Житомирської області підозрюють коронавірус, бо грип не підтвердився (доповнено)

14 March 2020, 12:35

У Житомирській області підозрюють інфікування коронавірусом COVID-19 ще у двох осіб з Андрушівки та з Бердичева. Напередодні в них не підтвердився грип.

Про це 14 березня повідомили на сайті ТСН.ua з посиланням на директора Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ Зіновій Михайлович Парамонов.

За словами медика, частину тих в кого вчора підозрювали коронавіру вже відсіяли, обґгрунтовані підозри станом на ранок 14 березня залишилися лише у двох мешканців області.

«Ми вчора в декількох підозрах виставили діагноз грип. Дві особи ще під підозрою, з Андрушівки та з Бердичева. Вчора ми їх обстежували на грип. Підозра не підтвердилась, далі будемо перевіряти на коронавірус. Всіх з ким вони контакували помістили на обсервацію», - розповів Зіновій Парамонов.

Він також додав, що в Радомишлі ситуація під повним контролем, а людей, які контактували з інфіковною коронавірусом жінкою вже ізолювали.

Прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник розповів Житомир.info, що тести ще перевіряють.

«Тести ще перевіряють, по Бердичеву не підтверджено. Андрушівка ще в перевірці. Коротко пояснили, що апарат, який перевіряє, працює з перервами», – зазначив Юрій Мельник.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі