Здоров'я

​В Україні зафіксовані ще два нові випадки зараження коронавірусом

16 March 2020, 10:38

Станом на 16 березня в Україні лабораторно підтвердили ще два випадки зараження вірусом COVID-19: обидва у Чернівецькій області.

Про це вранці 16 березня повідомив Центр громадського здоров’я України у фейсбук.

«Лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19 станом на 16 березня (9:00). За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків», - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві охорони здоров’я також підтвердили інформацію про два нові випадки зараження коронавірусом.

«В Україні зафіксовано два нових випадки інфікування коронавірусом COVID-19. 16 березня в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19. Пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Проводиться робота із контактними особами. На сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків. З початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. У світі зареєстровано 169 387 випадків захворювання COVID-19, з них 77 257 (45,6%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 89 367 випадків у 142 країнах/територіях/регіонах», - повідомила пресслужба МОЗ.

Станом на 15 березня, у Житомирській області ще трьох людей перевіряли на коронавірус: двоє з Ємільчинського району та один - з Хорошівського. Житомирський лабораторний центр повідомив, що діагноз коронавірус у них не підтвердився.

Інтерактивну карту оперативного моніторингу із кількістю госпіталізованих з підозрою на коронавірус, у розрізі областей та закладів охорони здоров’я, дивіться тут.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився.


З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють. З 17 березня в Україні закриють кордони для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус  
Матеріали по темі