Здоров'я

В житомирській міській дитячій лікарні розповіли про стан юнака, якого перевіряють на коронавірус

16 March 2020, 18:33

У міській дитячій лікарні розповіли про стан юнака, якого госпіталізували із підозрою на коронавірус. За словами, медичного директора лікарні підлітка госпіталізували напередодні, 15 березня.


«15 березня 2020 року близько 11 години машиною швидкої допомоги до нас доправлений пацієнт чоловічої статі віком 16 років з ознаками респіраторної інфекції. Юнак має історію подорожей. Вчився в Польщі. Захворів у Польщі 13 березня. Відповідно такий випадок розцінюється, як підозрілий на COVID-19. Пацієнт був госпіталізований в інфекційно-боксоване відділення №1. Дообстежений, відповідно до наказу МОЗ №663 від 1 березня 2020 року, проведені експрес-тести на грип та коронавірус. Вони негативні. Взяті зразки біологічного матеріалу, змив з носоглотки, і сьогодні відправлені в обласний лабораторний центр, чекаємо результатів. Ми провели епідеміологічне розслідування. Відомо, з ким контактував юнак, всі ці списки подані сімейним лікарям, вони є в нас, але вони не пов’язані з випадком в Радомишлі. Юнак приїхав з Польщі в Житомир, він – житель міста Житомира, і він ні з ким більше не контактував, окрім як з рідними, які вдома. Вони в самоізоляції, і за ними ведеться медичне спостереження. Найголовніше, що на сьогоднішній день стан пацієнта задовільний, температура нормальна, почуває він себе краще. Всі медичні працівники, які задіяні по догляду за пацієнтом та в проведенні лікувальних процедур, забезпечені засобами індивідуального захисту. Є усі необхідні костюми біозахисту, захисні щитки, респіратори, ми забезпечені швидкими тестами на коронавірус та грип. Всі інші медичні працівники, які не задіяні в допомозі цьому пацієнту, працюють в звичному режимі та зберігається масочний режим. В закладі проводиться стандартна програма інфекційного контролю. Це адміністративні, інженерні та медичні заходи. Ми забезпечені всіма лікарськими засобами, витратними матеріалами, рентгенівською плівкою та всім необхідним медичним обладнанням», – розповідає медичний директор КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башек» Світлана Довгаль.

В інфекційному відділенні дитячої лікарні зазначили, що наразі в наявності є усі необхідні матеріали, а також пояснили, як саме відбувається експрес-тест на коронавірус.

«Тут знаходиться така пластинка, в якій є отвір. Також є піпетка і голочка для проколювання пальців. Цей тест робиться так: лікар бере й проколює пальчик, потім цією піпеткою набирає від пальчика кров. Капає три краплі в отвір, одразу ж капає фізрозчин і проводить оцінку результату. Результат оцінюється за смужками. За наявністю смужок: одна смужка – це негативний результат. Дві смужки – це позитивний результат», – пояснює завідуюча інфекційним відділенням КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башек» Валентина Гудименко.

В лікарні зауважують: медперсонал проходить необхідні навчання та в разі необхідності готовий діяти за затвердженим Міністерством охорони здоров’я сценарієм.

Нагадаємо, близько півдня 16 березня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що у житомирській міській дитячій лікарні зараз перебуває підліток з підозрою на коронавірус, експрес-тест дав негативний результат.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла.

На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився.

Станом на 15 березня, у Житомирській області ще трьох людей перевіряли на коронавірус: двоє з Ємільчинського району та один - з Хорошівського. Житомирський лабораторний центр повідомив, що діагноз коронавірус у них не підтвердився.

У Житомирській області працює гаряча лінія з питань щодо коронавірусу 0689824781

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня  
Матеріали по темі