Місто

Чи змінилися в Житомирі умови проїзду пенсіонерів після підвищення тарифу та чи користуються вони «Карткою житомирянина»

4 August 2020, 16:51

З 1 серпня у Житомирі підвищили вартість проїзду у громадському транспорті, зміни стосувалися і пільговиків. Пенсіонери та інваліди 3-ї групи в комунальних та приватних маршрутках відтепер платять 3 гривні й за наявності «Картки житомирянина» не мають жодних обмежень по часу, натомість без «Картки житомирянина» пільга залишається лише з 10 по 16 годину. В тролейбусах і трамваях пільговики можуть їздити безоплатно, якщо мають «Картку житомирянина». Однак пенсіонерам, які не встигли її оформити, дозволили їздити у міському транспорті за посвідченням до 1 вересня.


Як сьогодні їздять пенсіонери у транспорті, чи знають про нововведення та чи оформили «Картку житомирянина» 4 серпня цікавились журналісти Житомир.info. Деякі зауважують, що у комунальному транспорті досі діють обмеження у часі.

«Приходиш, сідаєш, а тебе не пускають до 10-ї, після 16-ї теж не пускають. Їздив позавчора, людина інвалід війни, сідав у тролейбус і мені говорить: пішки йди. «Картку житомирянина» не буду оформлювати, навіщо вона мені я ж житомирський», - розповідає пенсіонер.

«Все було нормально, я їздила з 10-ї до 16-ї, а субота та неділя без ніяких (ред. обмежень), не треба нічого. Щоб до 10-ї їздити треба пропуск, тому що люди їдуть з роботи і на роботу, багато людей, а пенсіонери такі, як я, їдуть цілий день, мало? Ні, їдьте скільки хочете. Оформила «Карту житомирянина» і по карточці їжджу вже з понеділка», - каже Галина.

Кондукторка тролейбусу Людмила зазначає, що намагаються особисто повідомляти пасажирам про нововведення, а також ця інформація час від часу лунає в салонах через систему оповіщення.

«Розказуємо, що і куди звертатися. Хто ще є з пенсійним, хто з карткою, хто платить 3 гривні, хто з району приїжджає. Житомиряни – безкоштовно з карткою та пенсійним. Обмежень по часу зараз немає», - пояснює кондукторка тролейбусу Людмила.

«Я сьогодні їду перший раз, не сплачую, їду по пенсійному. Картку оформляю, вона вже готова, але сказали прийти після закінчення карантину», - говорить пенсіонерка Олена.

«Я поки по пенсійному, вже треба по картці їздити, а я тільки здала документи. Сказали протягом місяця буде. Щоб три гривні вимагали кондуктори, то такого не було і не чула», - відповідає Зінаїда.

«Їхала в тролейбусі активувалась картка (ред. про «Картку житомирянина»), їхала в трамваї, вона (ред. кондуктор) прикладала, приклада, а воно нічого не показує і не дала мені квитка, правда не вигнала. Вона каже: картка не активувалася, а як це так їду в маршрутці, то плачу 3 гривні, поїхала сьогодні в тролейбусі теж нормально, дали талончика. В мене лежить 50 гривень, бо їжджу на маршрутці завжди по 3 гривні, в тролейбусі йде безкоштовний», - ділиться Неля.

За словами заступника міського голови Олександра Шевчука, у понеділок, 3 серпня, «Карткою житомирянина» скористались більше 9 тисяч пільговиків, збоїв у роботі карток не фіксували.

Нагадаємо, з 1 серпня вступили в дію зміни щодо вартості проїзду в громадському транспорті Житомира при розрахунку банківською карткою чи безготівково. Згідно з даними змінами, пенсіонери матимуть право на пільговий проїзд лише за наявності «Картки житомирянина».

Разом з тим, жителі Житомира скаржились на проблеми з оформленням «Картки житомирянина». Коментар міської ради з даного приводу дивіться у відеосюжеті. Згодом і в Ощадбанку пояснили, чому просять отримувачів «Картки житомирянина» стати клієнтами їх установи та перевести пенсію саме до них.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив рішення про зростання вартості проїзду в громадському транспорті.

20 липня заступник міського голови Олександр Шевчук розповів, яким чином можна заощадити на вартості проїзду в громадському транспорті.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт пенсіонери картка житомирянина проїзд  
Матеріали по темі