Місто

​На полігоні під Житомиром проходять змагання на кращу снайперську пару Десантно-штурмових військ ЗСУ

6 August 2020, 16:43

Стрільба з положення лежачи, з незручних позицій та різних видів озброєння - так на військовому полігоні поблизу Житомира 6 серпня визначали кращу снайперську пару Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«Учасники конкурсу - це переможці в першому етапі. Це кращі снайперські пари військових частин Десантно-штурмових військ. Головна мета цих змагань - це підвищити майстерність в снайперській справі наших фахівців, обмін досвідом і, звичайно, визначення переможців для їх подальшої участі в конкурсі на кращу снайперську пару Збройних сил України», - розповідає офіцер управління підготовки командування десантно-штурмових військ.


Учасники змагань кажуть: виконувати вправи у повному спорядженні є доволі непростим завданням.

«Всі вправи складні. Тут і пістолет, і стрільба з незручних положень. Особливо на витривалість. Коли, ти наприклад, стріляєш з «шишаріка», коли у тебе практично немає упору. А бронежилет і каска дають про себе знати», - розповідає учасник змагань Костянтин.

Десантники пояснюють: робота снайпера в першу чергу – командна робота. Тому надзвичайно важливо довіряти своєму колезі.

«Кращі друзі, як то кажуть. Ми практично завжди разом. У мене є дружина і діти, це моє, але у вільний час постійно спілкуємося, ділимося інформацією, обговорюємо якісь помилки, які хтось допускав, як їх виправити. Тренуємося разом постійно», - каже снайпер-десантник.

За роботою снайперів уважно слідкують судді та інструктори, які фіксують кожен постріл та кожну дію учасників змагань: це і подолання перешкод, і правильний вибір позиції, і безумовно влучність пострілів. За словами інструкторів, професія снайпера - це безперервне навчання та робота над собою, адже виконання пострілу - це лише невелика частина вмінь справжнього фахівця.

«Стати професійним снайпером - це потребує дуже багато роботи. І конкретного визначення, коли він таким став вам ніхто не дасть. Для одних військовослужбовців потрібно більше часу, для інших - менше. Це залежить від особистих якостей. Самі змагання, які проходять - це вправи спрямовані в основному на дальність. Дальні дистанції і максимальна точність. Є вправи, де виконують стрільбу з пістолета зі зміною вогневої позиції, так і на влучність. Загальний комплекс вправ спрямований на те, щоб визначити вміння снайпера вести вогонь на великі дистанції та на точність на великих дистанціях», - каже інструктор Навчального центру Десантно-штурмових військ.

Впродовж двох днів кращі снайпери-десантники змагаються у вправності, а згодом переможці виборюватимуть звання кращих у Збройних силах України.

Інтерв’ю з командувачем ДШВ ЗСУ Євгеном Мойсюком про клоуна-Бабая, ставлення людей до армії та Житомир, як столицю українського десанту читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, понад 150 військовослужбовців особового складу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади 6 квітня на полігоні здійснювали стрибки з парашутом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: снайпери десантники конкурс ЗСУ  
Матеріали по темі