Місто

«Житомиртеплокомуненерго» перед опалювальним сезоном хоче зменшити тарифи на тепло

31 August 2020, 13:14

Міська влада має намір переглянути розмір тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії для всіх груп споживачів КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради.

Відповідне оголошення 31 серпня оприлюднене на сайті міської ради.

«Керуючись п.2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Мінрегіону України від 05.06.2018 № 130, комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради доводить до відома споживачів інформацію про намір змінити тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії для всіх груп споживачів. З 1 травня 2019 року введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги», практична реалізація норм і положень якого – зокрема, щодо регулювання надання та оплати комунальних послуг, – здійснюватиметься з переходом на нові договірні відносини між виконавцями комунальних послуг і споживачами. Вказаним Законом змінено не лише назви комунальних послуг, а й змінено підходи до їх надання, обліку, адміністрування, порядку формування та встановлення тарифів», - зазначається в оголошенні.

Тарифи на теплову енергію, що виробляється за допомогою систем автономного опалення, сформовані та будуть встановлюватися індивідуально для кожного багатоквартирного будинку, з урахуванням собівартості виробництва на таких системах.

Крім того, зі структури тарифів на послугу з постачання теплової енергії виключено витрати на утримання абонентської служби і пов’язаних з нею витрат. Ці витрати будуть входити у плату за абонентське обслуговування лише для тих споживачів, які укладуть індивідуальний договір.

«Діючі на сьогодні тарифи, затверджені з 01.01.2020 р. рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради №1475 від 23.12.2019 р. У діючому тарифі на теплову енергію враховано ціну на природний газ в розмірі 6292,09 грн/тис.м3 (без ПДВ), в новому розрахунку врахована середня вартість на постачання природного газу за минулий опалювальний сезон та вартість транспортування та розподілу природного газу відповідно до Постанов НКРЕКП та складає - 5162,65 грн/тис.м3 (без ПДВ). Так як питома вага природного газу в собівартості складає 74%, то це є одним з основних факторів зміни розміру тарифів на теплову енергію, послугу з постачання теплової енергії для усіх категорій споживачів», - інформує «Житомиртеплокомуненерго».




Нагадаємо, міськвиконком 23 грудня 2019 на позачерговому засіданні скорегував тарифи на тепло у зв’язку зі зниженням ціни на газ: для будинків, які обладнані лічильниками – 1558,92 грн/Гкал (з ПДВ), для будинків без лічильника – 37 грн/кв.м (з ПДВ). Зменшення становило 4,8%. 26 грудня члени виконкому проголосували за перерахунок грудневих платіжок за тепло у зв’язку зі зниженням вартості природного газу. У січні тариф знизили ще на 10%., в лютому – на 18%, в березні – на 49% нижче від затвердженого тарифу, в квітні – на 14% від діючого тарифу в березні.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2018 року виконавчий комітет Житомирської міської ради кілька разів голосував за підвищення тарифів на опалення, в результаті після ухвалення нових тарифів на засіданні 19 грудня сумарне збільшення з 17 жовтня становило 32,7% для будинків з приладами обліку та 31,9% для будинків без лічильників, яких у Житомирі більшість.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго тариф тепло ІТП  
Матеріали по темі