Місто

Як проходять уроки просто неба у житомирській школі та чи подобаються вони учням

14 September 2020, 15:05

Замість звичайного класу – шкільне подвір'я. Через коронавірус у школах Житомира активно впроваджують уроки на свіжому повітрі.

У школі №17 уроки просто неба проходять одразу для трьох класів. Для 9 та 5 класу викладають англійську, школярі сидять за партами з підручниками, а ось у 6 класу – урок історії, діти стоять у колі навколо вчительки та шкільної дошки.

Урок поза класом має бути інтерактивним, аби тримати увагу дітей, кажуть вчителі.

«Поки що я вбачаю лише переваги, бо погода є досить тепла, для дітей це цікаво, незвично, це зміна не лише середовища, у якому вони навчаються, а це зміна різних видів діяльності. Ви бачили, ми закріплювали лексику, малюючи на асфальті, а не просто в зошиті, для мене головне, щоб у дітей виникала зацікавленість до вивчення іноземної мови», – говорить вчителька англійської мови Тетяна Ладен.


У школі говорять: охочих займатися на свіжому повітрі чимало, тому створили графік, поки учні на вулиці, класи провітрюють.

«У нас дуже гарно організований графік проведення уроків на свіжому повітрі, якщо хтось хоче провести урок на свіжому повітрі, ми заздалегідь записуємося, повідомляємо, і проблем з цим немає», – каже Тетяна Ладен.

На вулиці також діють карантинні норми. Маска не обов’язкова, але треба дотримуватися дистанції, зазначає вчителька.

«Я проводила урок без захисної маски, адже між мною та дітьми була постійна дистанція, плюс – ми на свіжому повітрі, тому потреби бути масці не було. Діти знаходяться на гарній відстані один від одного, і це на свіжому повітрі, тому вони також знаходилися без маски. Звісно, всі види діяльності ми намагаємося організувати таким чином, щоб між дітьми зберігалася дистанція. Це не є вимогою, виключно рішення дітей, вони вже розуміють, якщо з’являється симптом, навіть алергічні, вони одразу одягають маску. Це скоріше їх ініціатива, аніж вимога. На перерві діти знаходяться обов'язково в масці, бо на коридорах можливе скупчення», – пояснює вчителька англійської мови Тетяна Ладен.

Більшості учнів такі уроки подобаються.

«Мені здається, на подвір'ї краще, тут свіже повітря і дуже класна атмосфера», – ділиться Олександр.

«На вулиці шум, вітер, і це заважає. У класі зручніше навчатися, ми до цього звикли, і в класі краще, я вважаю», – говорить Катерина.

«Подобається, тут свіже повітря, а у школі душно трохи, а тут свіже повітря, добре», – каже Маша.

«Нам краще, ніж в касі, адже там дихати нема чим, тут свіже повітря, на подвір’ї погрітися можна», – говорить Антон.

Класи просто неба облаштовані шкільними дошками, а робочі місця учнів накриті плівкою. Уроки на свіжому повітрі проходять лише за сприятливої погоди.

Як житомирські школярі навчаються у класах просто неба. Фоторепортаж

Нагадаємо, напередодні 1 вересня у житомирських школах розповіли, як планують організувати навчальний процес.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році свято Першого дзвоника у житомирській школі №17 було без лінійки та з іграми для першокласників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа школа №17 карантин урок школяр учень вчитель  
Матеріали по темі