Влада

Колишня начальниця управління культури Житомирської ОДА програла суд за поновлення на посаді

15 October 2020, 11:09

Суд відмовив у задоволенні позову колишньої начальниці управління культури та туризму Тетяни Парфентієвої до Житомирської облдержадміністрації щодо визнання протиправним та скасування розпорядження голови ОДА від 27.01.2020 року № 11-к, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Відповідне рішення Житомирського окружного адміністративного суду було ухвалене 17 вересня 2020 року й оприлюднене 1 жовтня.

«Судом встановлено та не заперечується сторонами, що скорочення посади начальника управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації було зумовлено упорядкуванням структури обласної державної адміністрації відповідно до розпорядження Відповідача від 26.09.2019року №337 щодо ліквідації управління культури та туризму шляхом приєднання його та управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту до новоствореного департаменту культури, молоді і спорту. Правомірність вказаного розпорядження Відповідача Позивачем не оскаржується, а тому таке розпорядження відповідно до вимог ст.9 КАС України не є предметом судового розгляду в межах даної адміністративної справи. Суть спору між сторонами в даній справі зведена виключно до дотримання трудових прав Позивача в результаті такого звільнення», - йдеться у матеріалах суду.

Водночас Тетяні Парфентієвій пропонувалися посади в новоствореному департаменті, але вони були не вище заступника начальника управління новоствореного департаменту. Вона відмовилася, вважаючи, що Житомирська ОДА повинна була запропонувати «виключно рівнозначні вакантні посади відносилися до категорії "Б" посад державної служби». Суд визнав такі вимоги безпідставними і такими, що не ґрунтуються на вимогах чинного законодавства.

Житомирський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Тетяни Парфентієвої до Житомирської обласної державної адміністрації «в повному обсязі». Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. Рішення суду може бути оскаржене до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів.

Нагадаємо, після звільнення Тетяна Парфентієва стала на облік у центрі зайнятості. Зарплата начальниці управління культури та туризму ОДА за 2019 рік становила 500 тис. 704 грн, з 1 по 27 січня поточного року вона отримала 3 тис. 305 грн зарплати та 25 тис. 057 грн виплат від фонду соціального страхування за перебування на лікарняному. Ухвалою від 13 березня 2020 року суд прийняв позовну заяву Тетяни Парфентієвої до розгляду та відкрив провадження в адміністративній справі про поновлення на посаді.

Як повідомляв Житомир.info, Тетяна Парфентієва з жовтня 2017 року керувала управлінням культури і туризму Житомирської ОДА. Розпорядженням від 26 вересня 2019 року голова ОДА Віталій Бунечко це управління ліквідував й створив департамент культури, молоді та спорту, який об’єднує управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту й управління культури та туризму. В листопаді 2019 року управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувало керівництво області про результати перевірки 3,5 роки роботи управління культури Житомирської ОДА: виявлені неефективні управлінські дії, які призвели до зайвих витрат коштів обласного бюджету в сумі 1 млн 915 тис. грн та неефективного використання комунального майна на суму 2 млн 512,5 тис. грн. Наприкінці 2019 року Тетяна Парфентієва подала документи на конкурс на посаду директора комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей», але комісія визнала невідповідність поданих документів кваліфікаційним вимогам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Парфентієва звільнення суд ОДА  
Матеріали по темі