Місто

Житомирський виконком хоче проконтролювати відновлення асфальту на перехресті Перемоги-Домбровського

4 November 2020, 14:54

Житомирський виконком дозволив порушити асфальтобетонне покриття проїжджої частини перехрестя вулиць Домбровського-Перемоги для підведення комунікацій до новобудови на вулиці Домбровського, 3, й хоче проконтролювати відновлення проїжджої частини.

Проєкт рішення про надання дозволу на порушення благоустрою на перехресті вулиць Домбровського та Перемоги розглядали на черговому засіданні міськвиконкому 4 листопада.

«Проєктом рішення передбачається надати дозволити ПП «Теплогазсервіс-Житомир» порушити асфальтобетонне покриття проїжджої частини перехрестя вулиць Домбровського - Перемоги для можливості приєднання до централізованих систем водопостачання, водовідведення та газопостачання багатоквартирного будинку, який будується за адресою вул. Домбровського, 3. Зобов’язати заявника укласти угоду з балансоутримувачем доріг комунальним підприємством «Управління автомобільних шляхів» на відновлення асфальтобетонного покриття. Також зобов’язати «Теплогазсервіс-Житомир» забезпечити повне відновлення асфальтобетонного покриття суміші асфальтом Тип-А без домішок в місці проведення робіт. «Інспекція з благоустрою м. Житомира» забезпечити контроль за дотриманням ДБНів (державних будівельних норм)», - поінформував начальник управління транспорту з зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.

Заступниця мера Світлана Ольшанська зауважила, що в інспекції благоустрою немає фахівців по дорогах, які можуть перевіряти марки асфальту, й запропонувала доручити забезпечення контролю інспекції спільно з КП УАШ. Про терміни та контроль за відновленням доповів заступник мера Олександр Шевчук.

«Вони планують це робити (розривати асфальт – ред.) в ніч з 10 на 11 листопада і найближчим часом його заасфальтувати. В пункт проєкту рішення (який стосується відновлення покриття) ми просимо внести доповнення: з обов’язковим висновком якості ущільнення сипучих матеріалів. В нас на сьогодні є багато розкопок, які засипаються сипучими матеріалами після виконання робіт, воно асфальтується, просідає і маємо просадку. Зараз в Житомирі вже є декілька компаній, які мають такі прилади, можуть перевіряти ущільнення і дають рекомендацію чи можна закривати (асфальтом), чи підрядник повинен дістати все, знов засипати, ущільнити і тоді можна закривати. Без цього висновку щоб не закривалися (розкопки), особливо на центральних вулицях, де проведений капітальний ремонт. 11 листопада по цій ділянці робимо висновок, якщо він дозволяє закривати, асфальтувати – відразу асфальтуємо», - наголосив Олександр Шевчук.

Член виконкому Олександр Блощинський нагадав, що під час минулорічних розкопок на вул. Домбровського ПП «Теплогазсервіс-Житомир» неякісно заасфальтував розриту ділянку: вона вже просіла й люки хитаються, утворилися ямки, які під час дощів збільшуються.

«Давайте проголосуємо доручення на черговому виконкомі 17-18 листопада проінформувати про стан виконання робіт з відновлення покриття на Перемоги-Домбровського та здійснити перевірку і проінформувати по розкопці, яка була на Домбровського. Поінформувати з фотофіксацією», - запропонувала заступниця мера Світлана Ольшанська й члени виконкому цю пропозицію підтримали.

Нагадаємо, 6 листопада 2019 року виконком дозволив ПП «Теплогазсервіс-Житомир» задля будівництва багатоповерхівки на Домбровського зняти новий асфальт на Перемоги. Проте мер Житомира не підписав це рішення виконкому і цього ж дня своїм розпорядженням офіційно зупинив дію прийнятого рішення і відправив його на доопрацювання. 20 листопада виконком дозволив порушити асфальтобетонне покриття проїжджої частини лише на вулиці Домбровського.

Як повідомляв Житомир.info, нове асфальтне покриття на вулиці Перемоги у Житомирі з’явилося в 2018 році. Відео про те, який вигляд навесні 2019 року капітально відремонтовані ділянки на вулицях Перемоги та Покровській, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком асфальт благоустрій вул.Перемоги 
Матеріали по темі