Місто

​ З міського бюджету Житомира виділять 1 млн 700 тис. грн на техніку для «Прозорого офісу», який цього року не відкриють

11 November 2020, 12:42

З міського бюджету виділять 1 млн 700 тис. грн на закупівлю оргтехніки для «Прозорого офісу», яку мало закупити для Житомира Міністерство соціальної політики. Крім того, ЦНАП не встигнуть відкрити у 2020 році.

Про це Житомир.info розповіла директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

«Ми брали участь у проєкті «Прозорий офіс», тобто облаштування саме «Прозорих офісів» по наданню адміністративних та соціальних послуг. В межах цього проєкту, крім того, що співфінансувати роботи по реконструкції, нам мали поставити комп'ютерну техніку, меблі й оргтехніку. Ми сформували цю потребу та передали в Мінсоцполітики. Однак, на жаль, в цьому році Мінсоцполітики вже не фінансує проєкт «Прозорий офіс». На жаль, не забезпечують нас оргтехнікою, але вона дуже необхідна. Тому що оргтехніка - це електронні черги, телевізори, дисплеї, де буде показуватися номер електронної черги, це обладнання для пресцентру, медіацентру оскільки в «Прозорому офісі» є якісно обладнанні громадські простори. Щоб ми запустили це так, як потрібно, щоб ми були дійсно новітніми у наданні адміністративних, соціальних послуг ми просили сьогодні депутатів, і депутати погодилися закупити це за кошти міського бюджету. Загальна сума, яка для цього необхідна, це близько 1 млн 707 тис. грн. Якщо говорити про те, що процес закупівлі через Прозоро передбачає певні терміни, то це буде орієнтовно в січні, як це озвучив міський голова», - говорить Вікторія Краснопір.


Але частину техніки, зокрема комп'ютери, як і планувалося, придбають за державні кошти.

«Крім того, ми очікуємо до кінця року постачання комп'ютерної техніки - це 208 одиниць і 115 одиниць програмного забезпечення. Тобто новітньою комп'ютерною технікою ми також будемо забезпечені вже у межах проєкту «Соціально громада», але все-таки за кошти держави», - розповідає Вікторія Краснопір.

Ексклюзивний розпис стін, сучасні меблі та інформаційні позначки - такий вигляд сьогодні має приміщення майбутнього «Прозорого офісу». В департаменті соцполітики запевняють меблі, які отримали для ЦНАПу, якісні.

«Було акумульовано всі зусилля міської ради, нам допомагав активно народний депутат Ігор Герасименко і ми включилися у проєкт «Соціальна громада». Завдяки цьому до нас надійшли меблі, вони вже змонтовані на 3 млн 128 тис. грн, абсолютно якісні меблі, закуплені за кошти держави та світового банку», - каже Вікторія Краснопір.

Нагадаємо, що в «Прозорому офісі» житомиряни можуть отримати понад 200 видів соціальних та адміністративних послуг. У жовтні у департаменті соцполітики запевняли, що «Прозорий офіс» на Польовій у Житомирі запрацює у 2020 році.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року в Житомирі почали будувати «Прозорий офіс» на Польовій в адмінбудівлі Корольовської райради міста. Тендер на 35 млн грн на реконструкцію будівлі виграло ТОВ «Зодчество ЛТД». Наприкінці жовтня 2019 з підрядником ТОВ «Зодчество ЛТД» уклали договір ще на 34 млн грн, аби завершити реконструкцію «Прозорого офісу» на Польовій.

У лютому 2020 стало відомо, що посадовців управління капітального будівництва Житомирської міськради підозрюють у зловживанні владою під час реконструкції приміщень для «Прозорого офісу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прозорий офіс Польова Краснопір  
Матеріали по темі