Події

​Житомирянка знайшла чужу банківську картку і влаштувала шопінг: жінці загрожує до 3 років ув’язнення

27 January 2021, 17:30

У Житомирі поліцейські викрили 26-річну жінку у крадіжці грошей з чужого рахунку.

Про це 27 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Після втрати банківської картки місцева жителька не виявила на своєму рахунку грошових коштів. Поліцейські встановили причетність 26-річної житомирянки до його спустошення», - йдеться у повідомленні.

До Житомирського районного управління поліції звернулася 42-річна містянка, яка повідомила, що її обікрали. За словами заявниці, нещодавно вона загубила свою банківську картку, а за деякий час після того отримала повідомлення про те, що з її рахунку знято заощадження. Лише після цього заявниця здогадалась заблокувати картку.

Працівники кримінальної поліції встановили, що до зникнення грошових коштів причетна 26-річна житомирянка. Неподалік від свого будинку вона знайшла загублену банківську картку і вирішила скористатися нею на свій розсуд безконтактним способом розрахунку. Жінка влаштувала собі годинний шопінг у найближчих магазинах побутової хімії та отоварилась загалом на суму 4500 гривень. Втім, за декілька днів до її оселі навідались поліцейські для з’ясування усіх обставин.

«Правоохоронці наголошують, що користування подібними знахідками розцінюються як крадіжка (ст. 185 ККУ) і тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Якщо ви знайшли чужу банківську картку, віддайте її до найближчого відділення відповідного банку. Цим ви допоможете людині, яка її загубила, а себе убережете від зайвих неприємностей. Нагадуємо, що за чинним законодавством таємне викрадення чужого майна карається штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, 1 жовтня 2020 у житомирянина в тролейбусі поцупили картку, злодії обійшли кілька магазинів і скупилися майже на 10 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2020 під час відпочинку на природі дві житомирянки вкрали у чоловіка банківську картку і поки той спав, встигли витратити на покупки 4 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка крадіжка  
Матеріали по темі