Місто

У Житомир прямують бебі-бокси, доставка яких затрималася через негоду

24 February 2021, 11:58

Вже 24 лютого у Житомир мають привезти «пакунки малюка», яких не було у пологових близько п’яти місяців.

Про це Житомир.info повідомили у відділі соціального обслуговування населення та стаціонарних установ департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації.

«Бебі-бокси надійшли в нашу область, але саме у місто Житомир пакунків ще не завезли у зв’язку з погодними умовами. Якраз сьогодні ми зв’язувалися з міжнародною організацією, яка займається цією програмою разом з Мінсоцполітики, і стало відомо, що автомобіль вантажиться і сьогодні виїде. Машини виїжджають з Вінниці та Дніпра», – повідомили у відділі соціального обслуговування населення та стаціонарних установ.

В інших містах і райцентрах області пакунки малюка наявні – завезти їх встигли до снігопадів та сильних морозів.

«Там були менші об’єми, а для Житомира необхідно більше пакунків. Через це, зокрема, так трапилося, що виникла затримка з поставкою», – пояснюють в ОДА.

У департамент праці, соціальної та сімейної політики зазначають, що у «пакунку малюка» речі всесезонні. За оптовими цінами вартість наповнення складає трохи більше 5000 грн.

У профільному департаменті також нагадують, що, відповідно до постанови Кабміну, з 1 липня 2021 року батьки матимуть можливість вибирати між бебі-боксом та грошовою компенсацією. Нині ж протягом 30-ти календарних днів породілля забезпечується «пакунком малюка», якщо вони є в наявності. Після закінчення цього строку батьки можуть звернутися за компенсацією.

Відеосюжет про те, що входило у «пакунок малюка», який видавали новонародженим в житомирському пологовому будинку в лютому 2020, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2020 року Уряд підтримав пілотний проєкт Мінсоцполітики, відповідно до якого замість «пакунка малюка» батьки зможуть отримати виплату у розмірі 5 тисяч гривень. Гроші батьки зможуть витратити лише на дитячі товари і тільки у конкретних магазинах. Станом на 28 серпня у пологових будинках Житомира «бебі-боксів» уже не було у наявності, тож, оскільки програма компенсації ще не діяла, породіллям видавали довідки для подальшого оформлення цієї соцдопомоги.

З 1 вересня 2020 року Мінсоцполітики розпочало реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744. 25 вересня у міністерстві назвали магазини та адреси сайтів, де можна отоварити картку «Пакунок малюка».

Чи до вподоби житомирським батькам новонароджених грошова компенсація, дивіться у відеосюжеті від 1 жовтня 2020 року

30 вересня 2020 року Верховна рада на пленарному засіданні проголосувала за внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

25 листопада 2020 року у Мінсоцполітики назвали умови отримання «пакунку малюка» або грошової компенсації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "пакунок малюка" бебі-бокс  
Матеріали по темі