Здоров'я

За три доби в Житомирській області від коронавірусу вакцинувалися понад 150 людей, медики розповіли про побічні реакції

1 March 2021, 11:32

Упродовж трьох діб в Житомирській області від коронавірусу вакцинувалися понад 150 медичних працівників.

Про це 1 березня під час щотижневого онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«За минулі фактично три доби вакциновано 152 медичних працівники. Планує вакцинуватися більше 900 людей. Ця цифра постійно змінюється, хочу нагати, що вакцинація є абсолютно добровільною. Тому хтось погоджується, хтось відмовляється від вакцинації. На сьогодні 923 медичні працівники збираються вакцинуватися від COVID-19», – повідомив Бунечко.

Начальник відділу департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський розповів про побічні реакції після введення вакцини Oxford/AstraZeneca, які проявлялися у жителів області.

«Є побічні ефекти, як у всіх інших вакцин, так і у вакцини Oxford/AstraZeneca, якою вакцинуються, в першу чергу, наші медичні працівники. У деяких осіб, які пройшли щеплення, ми спостерігаємо незначне підвищення температури, яке минає протягом доби. Інших тяжких наслідків поки не зареєстровано. Сподіваюсь, що і не буде зареєстровано», – зазначив Березовський.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу.

Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира. Того ж вечора розпочали проводити перші вакцинації в Житомирі. 24 лютого щеплення від коронавірусу отримали 40 медпрацівників міської лікарні №2, наступного дня планували продовжити вакцинацію серед медперсоналу лікарні №1, далі збиралися їхати в інші лікувальні заклади області, де лікують хворих на коронавірус.

Чи будуть житомиряни вакцинуватися від коронавірусу дивіться у сюжеті.

Станом на ранок 26 лютого в Житомирській області від коронавірусу було провакциновано 60 людей.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль інформував народних депутатів про затвердження за тиждень Національного плану впровадження вакцини проти COVID-19 та назвав пріоритетні групи для вакцинування. 24 грудня Мінфін повідомив про виділення 1,3 млрд гривень на закупівлю вакцини від коронавірусу, яка має з’явитися в Україні уже в лютому 2021 року. 30 січня 2021 року пресслужба МОЗ інформувала, що постачання вакцин в Україну почнеться в середині лютого: для початку першої хвилі вакцинації підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть вакцина вакцинація щеплення  
Матеріали по темі