Місто

На Богунії у Житомирі перекривали дорогу – виступали проти будівництва багатоповерхівок

17 March 2021, 10:36

У Житомирі 17 березня зо три десятки людей зібралися на акцію протесту, аби висловити невдоволення будівництвом багатоквартирних будинків на вулиці Героїв Десантників. Протестувальники перекривали дорогу на проспекті Миру (біля зупинки «вулиця Героїв Десантників»).

Проїзд перекрили о 10:15 год, однак пропускали громадський транспорт та «швидку». Станом на 10:30 год. люди розійшлися.

Такими оголошеннями містян запрошували на акцію:

Фото з соцмережі

Подробиці з коментарями міської влади і забудовника дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2018 обурені житомиряни прийшли на сесію міської ради, заявляючи про незаконне будівництво багатоповерхівки на вул. Шевченка, 16. У цей день в Житомирі створили робочу групу, а 19 грудня відбулося її перше виїзне засідання. 26 грудня 2018 року забудовник ТОВ «Дріада» почав зводити паркан посеред двору.

8 січня 2019 року жителі будинків Шевченка 14, 16 та Великої Бердичівської 48, 50 більше двох годин блокували рух у центрі міста, вимагаючи припинити будівництво багатоповерхівки.

Станом на 15 січня 2019 року, всупереч протестам мешканців прилеглих будинків, ТОВ «Дріада» продовжувало будівництво багатоповерхівки за адресою Велика Бердичівська, 50-А у Житомирі. На ділянці тоді встановили паркан та вирізали дерева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція протест перекриття руху проспект Миру мітинг будівництво вул.Героїв Десантників  
Матеріали по темі