Події

​У Житомирі начальник виробництва з колегою розпродали пальне, техніку та інструменти підприємства і заявили до поліції про крадіжку

24 March 2021, 09:17

Житомирські поліцейські викрили двох молодиків у крадіжці з підприємства, на якому вони працювали: начальник виробництва з колегою винесли з фірми електроінструментів та пального на 100 тис. грн, після чого заявили про крадіжку.

Про це 23 березня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Днями до поліції звернувся 24-річний житомирянин, який повідомив про крадіжку на підприємстві, де працював начальником виробництва. Правоохоронці викрили причетність до вчинення вказаного діяння самого заявника та його колегу. Наразі за цим фактом ведеться слідство», - йдеться у повідомленні.

До відділу поліції № 1 Житомирського районного управління надійшла заява 24-річного жителя обласного центра. Чоловік повідомив, що підприємство, де він виконував обов’язки керівника, обікрали: зі складів зникли електроінструменти, оргтехніка та пальне.

Оперативники провели низку першочергових заходів, опитали працівників підприємства та здійснили інші слідчі дії. У результаті встановили причетність до крадіжки самого заявника та його 34-річного колеги.

«Поліцейські з’ясували, що чоловіки працювали на підприємстві близько місяця. Скориставшись тимчасовою відсутністю керівництва фірми, молодики розпродали електроінструменти та пальне, які перебували на балансі підприємства, видаючи це майно за своє особисте. Згодом, щоб приховати свої оборудки, повідомили про крадіжку до поліції. Для більшої вірогідності чоловіки зламали замки та розкидали речі, імітуючи дії «злодіїв». Загалом своїми діями підозрювані завдали власникам збитків на суму близько 100 тисяч гривень», повідомили в поліції.

Наразі за вказаним фактом триває досудове розслідування. Поліція нагадує, що відповідно до ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у приміщення або таке, яке завдало значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі терміном від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого у Житомирі чоловік після «обмивання» зарплати виявив на банківському рахунку нестачу 30 тис. грн: гроші з картки зняв напарник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка підприємство фірма техніка пальне  
Матеріали по темі