Економіка

Перевірка виявила завищення тарифу на опалення в Житомирі, КП повідомило про перерахунок і повернення людям 2,8 млн грн

30 March 2021, 15:02

У Житомирі комунальне підприємство з порушенням формулювало тариф на послугу з централізованого опалення. Таким чином, споживачам зайво нарахували 2,8 млн грн за спожите тепло. Порушення виявила перевірка. Комунальне підприємство пообіцяло зробити перерахунок.

Про це 30 березня повідомила пресслужба Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«За результатами заходів держаного нагляду (контролю) у сфері державних регульованих цін/тарифів споживачам міста Житомира повернуто 2,8 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що фахівці сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели плановий захід (перевірку) державного нагляду (контролю) в комунальному підприємстві, що надає послуги з централізованого опалення мешканцям міста Житомира. У ході перевірки було встановлено, що підприємством застосовувались тарифи на комунальні послуги з порушенням вимог п.3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово – комунальні послуги» № 2189-VIІІ та Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово - комунальні послуги.

Зокрема, у ході планового заходу (перевіркою) державного нагляду (контролю) було встановлено, що за період з жовтня по грудень 2020 року при нарахуванні плати за послугу з централізованого опалення споживачам завищено тариф за 1 Гкал на 24,41грн.

Фахівці сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Житомирській області склали акт, на підставі якого винесли припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, зобов’язавши комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату шляхом здійснення перерахунків.

«Наразі комунальне підприємство повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області про повернення споживачам зайво нарахованої плати за комунальні послуги, даний перерахунок відображено у квитанціях – повідомленнях споживачів за лютий 2021 року», – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконкому від 30 грудня 2020 року, з січня 2021 року тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення у Житомирі зріс на 18%. Крім того, в платіжках за грудень житомиряни обіцяли також показати зростання тарифу.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області інформувала, що комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення жителям смт Озерне Житомирського району, завищувало тарифи. Підприємству було надало припис, на виконання якого суб’єкт господарювання повернув споживачам зайво нараховану плату за послугу централізованого опалення в сумі 232,1 тис. грн.

25 лютого 2020 року пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області повідомляла, що у місті Бердичів підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення, завищувало тариф. Тож суб’єкта господарювання зобов’язали повернути містянам 1,22 млн грн зайво нарахованої плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф тепло опалення теплопостачання теплокомуненерго споживач Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі