Місто

Житомирський ботанічний сад можуть відкрити для відвідування після встановлення відеоспостереження

5 May 2021, 17:46

Впродовж років територія ботанічного саду, що на вулиці Корольова у Житомирі, залишається закритою для відвідування. В ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info в 2017 році ректор Поліського національного університету Олег Скидан пояснював: відвідування може здійснюватися лише у вигляді організованих екскурсій. Та попри те, що ботанічний сад закритий, про виділення коштів на його реконструкцію з обласного бюджету говорили декілька разів. Спочатку в 2019 році проєкт реконструкції включили до кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, в 2020 році загальний кошторис збільшили, але роботи так і не почались. Про виділення 2 мільйонів гривень заговорили і на початку 2021 року.

«Було виїзне засідання комісії, було рішення департаменту регіонального розвитку з підрядниками доопрацювати проєкт. Необхідні зміни та корективи в проєкт внесли, але остаточне рішення щодо виділення коштів буде ухвалено, я думаю, на найближчій сесії 27 травня. На сьогодні його ще немає і кошти не виділялись. В проєкті – завершення реконструкції: партерна частина. Це вхідна група, арка частина задньої огорожі та встановлення системи відеоспостереження», – розповідає ректор Поліського національного університету, депутат обласної ради Олег Скидан.


Ректор Поліського університету каже: після завершення реконструкції ботанічний сад, можливо, відкриє свої двері для відвідувачів.

«Коли будуть завершені ремонтні роботи і встановлена система відеоспостереження, передбачається, що вона буде включена в систему «Безпечне місто». Тоді вже на якісь години сад буде відкриватись, по ситуації далі будемо бачити, як відбувається цей процес, і далі коригувати нашу діяльність», – каже Олег Скидан.

Зазначимо, наприкінці січня 2021 року депутатська комісія з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Житомирської міської ради не погодила виділення 2 млн грн на реконструкцію частини огорожі та центральної алеї Ботанічного саду Поліського національного університету..

Нагадаємо, в проєкті кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2021 рік знову передбачені кошти для ботанічного саду ЖНАЕУ (зараз – Поліський національний університет) – 2 млн 029,6 тис. грн на «проєктування та виконання робіт з будівництва та реконструкції частини огорожі, центральної алеї Ботанічного саду ЖНАЕУ, придбання спеціального обладнання (приладів відеоспостереження) для забезпечення його охорони».

В кошторисі витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік передбачалося 1,5 млн грн на будівництво та реконструкцію частини огорожі, центральної алеї Ботанічного саду ЖНАЕУ та придбання приладів відеоспостереження для його охорони. На 2020 рік в запланованому кошторисі природоохоронного фонду спочатку не планували виділяти кошти університету, але рішенням сесії від 5 березня 2020 року загальний кошторис збільшили й додали статтю витрат «Проєктування та виконання робіт з будівництва та реконструкції частини огорожі, центральної алеї Ботанічного саду ЖНАЕУ, придбання спеціального обладнання (приладів відеоспостереження) для забезпечення його охорони» - 1,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 2020 року ректор Поліського національного університету Олег Скидан обраний депутатом Житомирської обласної ради від партії «Сила і Честь» – був другим номером у партійному списку. В грудні цього ж року його переобрали ректором ПНУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ботсад ПНУ Поліський національний університет Скидан  
Матеріали по темі