Місто

В Житомирській міській раді зібрали офіцерів громади, щоб обговорити нові підходи запобігання злочинності

4 June 2021, 09:47

Кожен поліцейський офіцер є невіддільною частиною громади, працює та живе на її території, знає проблеми мешканців та допомагає вирішувати їх.

Про нові підходи до запобігання злочинності у громаді, про її безпеку та пріоритети, заради яких поліцейські офіцери та представники органів місцевого самоврядування мають об’єднувати зусилля, говорили під час робочої зустрічі у міській раді – повідомила 3 червня пресслужба міськради.

«Структурні підрозділи міськради співпрацюватимуть з офіцерами громад у сфері превентивної роботи з дітьми та батьками, також спільна робота буде важливою у випадках вчинення насильства та інших проблемних питань громади», - говорить Ольга Юрченко, директорка центру соціальних служб міської ради.

Володимир Кутина служить дільничним офіцером у мікрорайоні Крошня, важливим у своїй роботі вважає постійну комунікацію з мешканцями його території.

«Тепер громада має сприймати мене як помічника, а не представника караючого органу, довіряти мені», - розповідає Володимир. Каже, позитиві зрушення вже є:місцеві мешканці його знають та відразу телефонують.

Навідуватися до родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, вести роз’яснювальну роботу в закладах освіти, застерігаючи молодь від поганих вчинків та згубного способу життя, виявляти порушників правил благоустрою та ін. – це тільки кілька із завдань, які вирішуватимуться у тісній співпраці з виконавчими органами міської ради.

Офіцери громад мають обов’язки щодо запобігання злочинності, ювенальної превенції, безпеки дорожнього руху та дозвільної системи. Нагадаємо, вони забезпечені службовим кабінетом. В їх розпорядженні - автомобіль, планшет, який дозволяє оперативно отримати необхідну для роботи інформацію, та інші спецзасоби. З місцевого бюджету виділено 5,3 млн грн на реалізацію проєкту.

Представники управлінь та служб міської ради у тісній взаємодії з поліцейськими офіцерами працюватимуть над тим, щоб громада вдосконалювалася та ставала безпечнішою.

Нагадаємо, 25 травня на Польовому майдані у Житомирі заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич презентували спільний проєкт поліції та місцевих громад презентували «Поліцейський офіцер громади»: Житомир став першим обласним центром в Україні, де з'явились такі офіцери громади.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради оголосив тендер на закупівлю 8 автомобілів за 3,5 млн грн для проєкту «Поліцейський офіцер громади» й 29 квітня відбувся аукціон, у якому перемогло житомирське ТОВ «Полісся Моторс Груп» з остаточною пропозицією 3 млн 360 тис. грн – 420 тис. грн за один Renault Duster. 21 травня з переможцем тендеру уклали договір, а 26 травня на сесії міської ради виділили гроші для оплати закупівлі. Після сесії мер Сергій Сухомлин повідомив, що планують закупити ще два автомобілі, а також зробити ремонт в приміщеннях, де працюватимуть «офіцери громади». У січні 2021 міська влада мала передати офіцерам громади комп’ютерну техніку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада поліцейський офіцер громалди поліція  
Матеріали по темі