Влада

Справу затриманого на хабарі в 2019 році посадовця Житомирської ОДА передали новому судді і знову призначили підготовче засідання

26 July 2021, 13:53

Справу затриманого на хабарі в квітні 2019 року заступника начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Віктора Лучківа в липні 2021 року передали іншому судді.

В ухвалі Корольовського районного суду від 8 липня 2021 року зазначається, що затверджений обвинувальний акт від 11.09.2019 року в кримінальному провадженні по обвинуваченню Лучківа за ч.3 ст.354, ч.4 ст.354, ч.3 ст.368 КК України 05.07.2021 року передано для розгляду судді Янчук Н.П.

Зауважимо, що до цього справу розглядав суддя Олександр Скрипка: ухвалою від 9 жовтня 2019 року він закрив підготовче провадження у справі про хабар посадовця і призначив кримінальне провадження до судового розгляду. Але наказом Вищої ради правосуддя від 3 червня 2021 року Скрипку відрядили на рік працювати в Броварський міськрайонний суд Київської області, голова Корольовського райсуду не заперечував.

Тепер новий суддя починає розгляд справи Лучківа з самого початку, підготовче засідання по кримінальному провадженню призначене на 16 вересня 2021 року.

Нагадаємо, 8 квітня 2019 року Віктора Лучківа затримали в робочому кабінеті після отримання хабаря – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступник відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучків не було. 10 квітня Корольовський районний суд м.Житомира не задовольнив клопотання прокуратури про тримання під вартою і відпустив Лучківа під цілодобовий домашній арешт.

Віктор Лучків продовжує працювати на посаді заступника керівника в управлінні охорони здоров’я ОДА, яке вже стало департаментом: за 2019 рік він отримав 306 тис. 818 грн зарплати; за 2020 рік – 393 тис. 624 грн.


Скріншот з сайту департаменту, зроблений 26.07.2021

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Обвинувальний акт в травні скерували до суду і 8 липня 2021 року, після завершення підготовчого засідання суд почав розгляд кримінального провадження по обвинуваченню Миколи Суслика, який до цього часу вже звільнився з посади і розлучився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лучків суд хабар ДОЗ  
Матеріали по темі