Події

​Поблизу Житомира екологи і рибоохорона продовжують рахувати загиблу в Тетереві рибу, матеріали передадуть до правоохоронних органів

10 August 2021, 16:33

У Житомирі екологи та рибоохорона продовжують рахувати збитки від забруднення річки Тетерів внаслідок аварії на головній каналізаційно-насосній станції КП «Житомирводоканал».

9 серпня пресслужба Житомирського рибоохоронного патруля повідомляла про виявлення 2,5 тис. екземплярів загиблої риби поблизу дамби біля картонного комбінату в Житомирі.

«На річці Тетерів сталася масова загибель водних біоресурсів. 9 серпня на р. Тетерів, поблизу картонного комбінату у м. Житомир зафіксовано масову загибель риби. На місце події прибули працівники Житомирського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції та КП «Житомирводоканал». Працівниками відділу інструментально- лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрано проби води на дослідження. Проби відібрані на ділянці 200 метрів вище дамби. Заміри розчинного кисню становлять - 2,8 мл\літр. Вода брудна, сіро-зеленого кольору, стоїть неприємний запах. Проведено обстеження берегової лінії на р. Тетерів, в районі дамби, поблизу картонного комбінату м. Житомир. Іхтіологами на даний час вже нараховано 2,5 тис. екз. загиблої риби. Підрахунки ще ведуться», - зазначили в рибоохороні.

10 серпня Держекоінспекція відзвітувала про те, що підрахунок загиблої риби та завданих довкіллю збитків триває. Загиблу рибу фіксують вже вниз по течії, в селах Бистрі та Левків.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу на даний час розпочато позапланову перевірку КП «Житомирводоканал» щодо ситуації яка виникла з забрудненням річки Тетерів. Станом на 10.08.2021 року скид стічних вод до річки Тетерів не припинений, забруднення продовжується. Державними інспекторами на відрізку річки Тетерів в районі села Бистри та Левків Житомирського району зафіксовано масовий мор риби. Інспекторами продовжується робота щодо підрахунку загиблих особин риби по видам з метою визначення завданої шкоди водним живим ресурсам річки Тетерів та природі вцілому. Після завершення перевірки всі складені матеріали будуть передані до правоохоронних органів з метою встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності», - йдеться у повідомленні Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Екологи закликають мешканців Житомирщини утриматись від загального водокористування - купання, плавання на човнах, рибальства, напування тварин.

Нагадаємо, станом на 10 серпня на ГКНС в Житомирі запустили один насос, але за дві години він згорів. Для запуску ще одного можуть вимкнути водопостачання у всьому місті.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 7 серпня 2021 року в Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води. Через аварію на насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби, за фактом виникнення аварії на водоканалі розпочали службове розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГКНС аварія водоканал Тетерів каналізація загибла риба ДЕІ рибоохорона  
Матеріали по темі