Місто

Мер радить житомирянам зробити запас води, яку можуть вимкнути для встановлення насосу на водоканалі

10 August 2021, 13:13

Насос, який вчора встановили на водоканалі, пропрацював кілька годин і вийшов з ладу, тому ввечері 10 серпня на підприємстві будуть встановлювати інший насос і можливо відключення води в місті.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав на брифінгу вдень 10 серпня.

«Сьогодні ввечері буде монтаж насоса, будемо його запускати. Прохання до житомирян – набрати воду, можливо ми будемо відключати на деякий час місто у зв’язку з проведенням цих робіт. Це не гарантовано, але щоб підстрахуватися, треба набрати зробити запас води. Я не можу сказати, скільки часу буде потрібно для запуску насосу. Ми зробимо все, щоб не відключати воду, але прохання все ж зробити запас», - сказав мер Житомира.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 9 серпня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав, що КП «Житомирводоканал» не вистачило 30 днів для завершення реконструкції головної каналізаційно-насосної станції, один з чотирьох насосів, які вийшли з ладу, вже висушили і встановлюють. Директор водоканалу Андрій Нікітін інформував про вплив аварійної ситуації на якість води в річці Тетерів, а депутати ухвалили звернення щодо розслідування ситуації на водоканалі і звільнення директора підприємства.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 7 серпня 2021 року в Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води. Через аварію на насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби, за фактом виникнення аварії на водоканалі розпочали службове розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал насосна станція Сухомлин  
Матеріали по темі