Економіка

Нацкомісія оштрафувала «Житомиргаз Збут» за порушення законодавства та умов постачання газу

27 October 2021, 13:29

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала товариство з обмеженою відповідальністю «Житомиргаз Збут» за порушення вимог законодавства та ліцензійних умов з постачання.

Відповідну постанову НКРЕКП розглядала на засіданні 27 жовтня 2021 року.

В обґрунтуванні до проєкту рішення про накладання штрафу зазначається, що Нацкомісія перевіряла діяльність товариства з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2020 року. За виявлені порушення «Житомиргаз Збут» хотіли оштрафувати на 425 тис. грн, але Укрінформ повідомляє, що штраф зменшили до 153 тис. грн.

Нижче – скріншот з проєкту постанови НКРЕКП:


Також на засіданні 27 жовтня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішила провести позапланову перевірку АТ «Житомиргаз» на підставі звернень громадян.


Нагадаємо, 25 жовтня активісти та депутати не змогли потрапити до будівлі «Житомиргазу» на громадські обговорення щодо підняття тарифу на розподіл газу, мітингувальникам довелося ламати двері, щоб поспілкуватися з керівництвом АТ. Втім, 26 жовтня голова правління акціонерного товариства «Оператор газорозподільних систем «Житомиргаз» Валентин Ющенко прийшов на засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону Житомирської обласної ради, де обговорювали з підвищенням тарифів. Цього ж дня НКРЕКП оприлюднило заяву, що не підтримує бажання і наміри облгазів в рази підвищити тарифи на розподіл газу.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 23 вересня 2021 року депутати проголосували за звернення до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради щодо недопущення підвищення тарифів і забезпечення їх обґрунтованого рівня. Перед цим, на засіданні міськвиконкому 1 вересня, мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що в цьому році вперше складається ситуація, коли централізоване опалення буде дешевше, ніж індивідуальне.

30 вересня під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України, був підписаний Меморандум про непідвищення рівня тарифів. На засіданні міськвиконкому 1 жовтня мер Житомира наголошував, що держава для населення зафіксувала ціну на газ для теплокомуненерго на рівні – 7,4 грн за 1 куб, що дасть змогу пройти опалювальний сезон не підіймаючи тариф, він залишиться на рівні минулого року. 8 жовтня 2021 року виконком Житомирської міської ради затвердив нові тарифи на теплову енергію. Проте, за словами заступника мера Сергія Кондратюка, для населення вони не зміняться.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НКРЕКП штраф Житомиргаз газ  
Матеріали по темі