Влада

RE: Голова Житомирської ОДА виділив пенсіонеру з Попільні 0,1 га лісу «для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей»

20 November 2021, 11:29

Джунь Віктор Іванович отримав в платне користування на 49 років 0,1 га лісу на території Корнинської селищної ради (колишній Попільнянський район).

Відповідне розпорядження голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підписав 12 листопада 2021 року.

«Виділити Джунь Віктору Івановичу у довгострокове тимчасове платне користування терміном на 49 років лісову ділянку площею 0,1000 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, яка перебуває у постійному користуванні ДП «Попільнянське лісове господарство» на території Корнинської селищної ради Житомирського району (Корнинське лісництво, квартал 22 відділ 16) без вилучення у постійного користувача», - йдеться у документі.

З клопотанням про виділення частини лісу приватній особі звернулися ДП «Попільнянське лісове господарство» та Державне агентство лісових ресурсів.


Зазначимо, що повний тезка нового користувача 0,1 га лісу Джунь Віктор Іванович – пенсіонер з Попільні: в 2015 році він балотувався до Житомирської обласної ради від Народної партії, а в 2020 році хотів стати депутатом Попільнянської селищної ради від партії «Слуга народу».

Нагадаємо, в 2017 році прокуратура вимагала розірвати договір тимчасового користування лісом, укладений з приватним підприємцем на 49 років, та повернути земельну ділянку площею 1,1 га державному лісгоспу: розпорядженням від 19 листопада 2015 року тодішній голова Житомирської ОДА Сергій Машковський погодив надання в оренду лісових ділянок на території Повчанської сільської ради Лугинського району ФОП Лазарчук Ярослав Володимирович «для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей».

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження голови ОДА Сергія Машковського від 29 лютого 2016 року, підприємець Валерій Варивода отримав у довгострокове тимчасове користування терміном на 49 років лісову ділянку площею 6,6 га в Коростишівському районі «для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей». В травні 2016 року обласна прокуратура інформувала про позов щодо припинення незаконного користування 6,6 га лісу, які отримав приватний підприємець за символічну орендну плату: 1 долар за 1 га на рік. Але в листопаді 2016 року Київський апеляційний господарський суд відмовився визнати недійсним договір користування зазначеною лісовою ділянкою площею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження ліс Попільнянський район Джунь 
Матеріали по темі