Місто

RE: Житомирський виконком погодив водоканалу інвестиційну програму на 2022 рік: 36,8 млн грн на техніку та реконструкцію мереж

21 November 2021, 10:57

Інвестиційну програму КП «Житомирводоканал» на 2022 рік та план розвитку на п'ять років погодили 19 листопада на позачерговому засіданні виконкому.

«Загальна сума 36 млн 837 тис. грн. На водопостачання – 29 млн 531 тис. грн, а на водовідведення – 7 млн 306 тис. грн», - доповідає директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Серед заходів інвестиційної програми на наступний рік: придбання техніки, реконструкція водопроводу та реконструкція каналізаційних мереж.

«З найбільших проєктів не можемо оминути каналізування району Корбутівки. Цей район інтенсивно забудовується й існуючих мереж водовідведення та потужності насосної станції вже не вистачає, аби перекачувати в майбутньому всі ці стоки. Одна з головних насосних станцій, яка працює у цьому району – це насосна станція інституту радіосистем, її потужність 1,5 тисяч метрів кубічних на добу. Ми будемо збільшувати потужність насосної станції до 4 тисяч метрів кубічних на добу, будуючи нову станцію і мережі до неї. Це для того, аби у найближчому майбутньому можливо було каналізувати інші райони та мікрорайони і підключити їх до цієї насосної станції та цих мереж», - розповідає Андрій Нікітін.


За словами директора водоканалу, головним напрямком роботи щодо розвитку підприємства на п’ять років є оновлення мереж.

«Червоною лінією» через всю стратегію йде зменшення втрат води та заміна й реконструкція мереж водопостачання та водовідведення – на цьому і сконцентрований п'ятирічний план», - зазначив директор КП «Житомирводоканал».

Також в коментарях журналістам Житомир.info директор водоканалу зазначив, що тариф на водопостачання та водовідведення підвищиться з початку наступного 2022 року.

«До кінця року тариф має бути стабільним. Він має бути зміненим з 01.01.2022 року», - сказав Андрій Нікітін.

Нагадаємо, 29 жовтня 2021 під час онлайн-звіту директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін анонсував підвищення тарифів на воду.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2021 у Житомирі розпочали реалізацію проєкту за кошти кредиту від Світового банку вартістю 41 млн 786 тис. грн, а саме реконструкцію північного магістрального трубопроводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал інвестиційна програма реконструкція  
Матеріали по темі