Місто

За пів дня інспектори з паркування зафіксували у Житомирі майже 80 порушень ПДР у частині зупинки та стоянки

7 December 2021, 16:43

У Житомирі 7 грудня інспектори з паркування проводили ранковий рейд на центральних вулицях – у тих місцях, де порушення правил паркування заважає руху громадського транспорту. За пів дня зафіксували 77 порушень правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Зранку працювало 4 інспектори: один – біля ЗОШ №33, один – біля «Жовтня», два - біля поліклініки», – цитує пресслужба начальника муніципальної інспекції Житомирської міської ради Віктора Клименка.

Зазначається, що інспектори фіксують факти порушення та проводять попереджувальну інформаційну роботу.

«У разі якщо водій на місці, він отримує інформаційний буклет. Ми просимо його перепаркуватися у дозволене місце. Якщо ж водія немає – таке порушення фіксується. За 15 хвилин ми виявили їх понад 10», – говорить інспектор з паркування Олександр Гончарук.

Він, зокрема, зафіксував правопорушення водія, що здійснив зупинку автомобілем в місці, де її заборонено. Штраф за таке правопорушення – 340 грн. У пільговий період водій-порушник сплачує 50% від суми штрафу.

Сьогодні станом на 12:00 зафіксовано 77 порушень правил дорожнього руху в частині зупинки, стоянки.

«На лобовому склі інспектори залишають повідомлення про фіксацію та про притягнення до відповідальності. За цією фіксацією виноситься постанова про накладення адмінстягнення. Дані беруться з реєстру транспортних засобів», – пояснюють у муніципальній інспекції міської ради.

Начальник муніципальної інспекції міської ради Віктор Клименко каже, що інформація, отримана від Інформаційного центру міської ради, аналізується на предмет кількості заторів на вулицях. Такими проблемними ділянками є місця поблизу освітніх закладів та поліклінік, вулиці Київська, Хлібна, Небесної Сотні, міст зі сторони Бердичева та ін.

У міськраді зазначають, муніципальна інспекція співпрацюватиме з Житомирським районним управлінням поліції ГУНП в Житомирській області. Напрямки такої співпраці було обговорено під час сьогоднішньої наради. Володимир Богдан, заступник начальника Житомирського районного управління поліції з превенції, каже: спільна робота офіцерів поліції Житомирської громади та інспекції стосуватиметься контролю за станом благоустрою та врегулювання питання щодо припинення стихійної торгівлі у місті.

Зазначимо, що з восьмої години ранку 7 грудня у Житомирі інспектори з паркування проводили рейд по вулиці Великій Бердичівській. Зокрема, біля школи №33. Детальніше про це – у відеосюжеті

Нагадаємо, з 9 червня по серпень 2021 року житомирські інспектори з паркування виявили більше ніж 3 тисяч порушень ПДР у частині зупинки і стоянки на суму 1,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня 2021 у міській раді презентували інспекторів з паркування та розповіли, як вони працюватимуть. З 1 червня інспектори з паркування розпочали роботу, однак упродовж тижня автомобілістів за порушення ПДР у частині зупинки й стоянки транспортних засобів лише попереджали. З 9 червня інспектори почали штрафувати водіїв за вказані порушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парковка паркування водій рейд інспектор з паркування штраф  
Матеріали по темі